Trostruka demo vožnja s prvim potpuno električnim sportskim vozilom

Porsche Taycan u posjeti Šangaju

Prije svjetske premijere u rujnu, Taycan će prijeći 6 milijuna probnih kilometara. Električna vozila Porschea svakako moraju proći isti način testiranja kao i sportska vozila s pogonom na gorivo.
AutoMoto / Flash | 02. 07. 2019. u 09:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Održana je premijera prototipa Porsche Taycana pred publikom: prva službena demo vožnja na stazama Porsche Experience Centra (PEC) u Šangaju.

U okviru te demo vožnje kamuflirani prototip Taycana će u roku od tri tjedna gostovati na tri kontinenta. Taycan će posjetiti Kinu, Veliku Britaniju i SAD, tri velika tržišta ovog prvog potpuno električnog sportskog vozila iz Porschea.

Dizajn krovne folije posvećen je zemlji domaćinu. U Šangaju je krovna folija Taycana bila ukrašena grafičkim prikazom zmaja, dok je za volanom bio Li Chao, vozač azijskog Porsche Carrera Cupa.

"Prilikom razvoja Taycana posebno se vodilo računa o tipičnim porscheovskim performansama. To se može u samom startu osjetiti", izjavio je Li Chao.

Naročito je oduševljen ležanjem na cesti: "Od beskompromisne sportske do iznenađujuće komforne vožnje, podvozje Taycana nudi kako agilnost sportskog vozila, tako komfor limuzine".

Maksimalna brzina Taycana iznosi 250 km/h, a od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 3,5 sekundi. Brzinu od 200-km/h dostiže za manje od 12 sekundi. Taycan će svoj potencijal demonstrirati i na ostalim lokacijama Porsche Triple Demo Runa: Na Hill Run utrci u okviru festivala Goodwood (4. do 7. srpnja 2019) i u New Yorku tijekom sezonskog finala ABB FIA prvenstva formule E od 13. do 14. srpnja 2019, gdje će vozači Mark Webber i Neel Jani biti za volanom.

Foto: PR / Porsche Taycan u posjeti Južnoj Africi
Foto: PR / Porsche Taycan u posjeti Švedskoj

Prije svjetske premijere u rujnu, Taycan će prijeći 6 milijuna probnih kilometara. Električna vozila Porschea svakako moraju proći isti način testiranja kao i sportska vozila s pogonom na gorivo. Pored nadmoćnih performansi uvijek se testira i svakodnevna upotrebljivost u svim klimatskim uvjetima. Uz to se svakako testira i punjenje baterije, te hlađenje vozila u ekstremnim uvjetima vožnje.

Kopirati
Drag cursor here to close