Više, brže, jače..

Porsche Cayenne GTS s još većim motorom

AutoMoto / Flash | 14. 06. 2020. u 14:10 Bljesak.info / Index.hr
2021 Porsche Cayenne GTS

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sukladno najavama Porsche je otkrio novu izvedbu Cayennea.

Najveća novost tiče se motora, a vrijedit će za obje karoserijske izvedbe modela. Umjesto dosadašnjeg 3.6 V6 motora, sada je ispod poklopca 4.0 V8, također s twin-turbo tehnologijom. Razvija 460 KS i 620 Nm, što je plus od 20 KS i 20 Nm u odnosu na prethodnika.

Foto: PR / Porsche Cayenne GTS s još većim motorom

Porscheov crossover sada 100 km/h ima za 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina postavljena na 270 km/h.

GTS izvedba dobiva sportsko podvozje koje omogućuje bolju voznu dinamiku, a i podnica je 20 mm bliža podlozi. Standardna oprema uključuje PASM sustav nadzora ovjesa, kao i Porsche Torque Vectoring Plus. Na popisu opcija ostaju dodaci poput trokomornog zračnog ovjesa, zakretnih stražnjih kotača i sl.

Foto: PR / Porsche Cayenne GTS s još većim motorom

Standardno moćnije kočnice imaju diskove promjera 390 mm sprijeda te 358 mm straga. Naravno, kompozitne kočnice su opcijski dostupne.

Uz ušminkani eksterijer, kupca očekuje sportski uređena kabina presvučena alkantarom uz detalje izrađene od aluminija. Znak raspoznavanja je GTS logo postavljen na uočljivim pozicijama.

Porsche Cayenne GTS egzistira na visokoj nozi promjera 21 inča, a prikladna je i cijena. Start je u Njemačkoj na 114.087 eura, odnosno 118.490 eura za coupe izvedbu.

Foto: PR / Porsche Cayenne GTS s još većim motorom
Kopirati
Drag cursor here to close