Kortež

Počnite štedjeti na vrijeme jer Vladimir prodaje službeno vozilo

Kamuflažni sedan "Kortež" će se sljedeće godine prodavati u inozemstvu te će zamijeniti predsjednikove automobile Mercedes-Benz S600 Pullman.
AutoMoto / Flash | 08. 02. 2018. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jeste li ikada sanjali o tome da se provozate u Putinovom automobilu? Pa, od 2019. godine ćete imati priliku... ali vjerojatno samo ako ste šeik.

Automobil koji će uskoro biti službeno vozilo ruskog predsjednika, pod popularnim nazivom "Kortež", je kamuflažni sedan zasnovan na modelima Mercedes-Benz S klase i BMW serije 7 s motorima V12.

Ove se godine očekuje da će novi model zamijeniti 11 automobila Mercedes-Benz S600 Pullman koje trenutno koristi ruski predsjednik, prenosi Russia Beyond.

Prema riječima ruskog ministra industrije i trgovine Denisa Manturova, kada automobil sljedeće godine izađe na međunarodno tržište, ono će naići na snažnu konkurenciju Rolls-Roycea i Bentleya.

"Jugoistočna Azija i Srednji istok, prije svega Ujedinjeni Arapski Emirati, a posebno Kina, izabrani su za ciljna strana tržišta", priopćila je ruska tvrtka Sollers, koja će se baviti distribucijom.

Automobili će biti na prodaju 2019. godine, pa počnite štedjeti na vrijeme!

Kopirati
Drag cursor here to close