Poštujte signalizaciju

Počinju radovi: Izmjena u prometovanju kod Sarajeva

Iz Javnog poduzeća Autoceste FBiH napominju da će o svakoj narednoj izmjeni blagovremeno obavijestiti javnost.
AutoMoto / Flash | 31. 07. 2019. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 1.8. počinju radovi na sanaciji kolničke konstrukcije na dionici autoceste A1 Podlugovi – Sarajevo sjever. Radove će izvoditi firma Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će konzorcij Modus Projekt d.o.o. Kakanj i AIK Inženjering d.o.o. Banovići.

Kako je planirano, radovi će trajati 90 dana i izvodit će se u više etapa. U prvoj etapi koja počinje 1.8. izvršit će se izmjena režima prometa u dužini od oko 2 km, odnosno od km 56+900 do km 58+800.

Vozila koja putuju desnom kolničkom trakom (smjer Podlugovi – Sarajevo sjever) na stacionaži km 56+900 će biti preusmjerena na lijevu kolničku traku (smjer Sarajevo sjever – Podlugovi), te će se promet odvijati dvosmjerno lijevom kolničkom trakom do km 58+800, nakon kojeg se promet odvija normalnim tokom.

Iz Javnog poduzeća Autoceste FBiH napominju da će o svakoj narednoj izmjeni blagovremeno obavijestiti javnost. Vozače pozivaju na poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije, posebno brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili ni svoju ni sigurnost drugih sudionika u prometu na autocesti.

Kopirati
Drag cursor here to close