2×22 kW

Partner MKF i Auto Nuić otvorili punionicu za električna vozila

Punionicom će se osigurati besplatna usluga punjenja za sve korisnike električnih vozila.
AutoMoto / Flash | 15. 09. 2021. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Partner MKF u suradnji s kompanijom Auto Nuić d.o.o Mostar, svečano je u prodajno-servisnom centru u Mostaru, otvorio punionicu za električna vozila.

Instalacija brze e-punionice je dio projekta u sklopu kojeg Partner MKF planirao u BiH otvoriti ukupno četiri brze punionice. Vrijednost ovog projekta, koji financira Partner MKF iznosi 160.000 KM.

Ovo je druga po redu punionica za električna vozila, a kompanija Auto Nuić, kao jedan partnera u ovom projektu je osigurala parking prostor u svom prodajnom centru u Mostaru, za postavljanje punionica kao i besplatno punjenje vozila.

Europska unija i razvijene zemlje svijeta sve snažnije promoviraju upotrebu električnih vozila i u većini zemalja se intenzivno grade javne punionice za električna vozila. Ekološki čista, zdrava okolina je i motivirala Partner da, osim ranije postavljenog "solarnog drveta", "solarne klupe" i nabavke dva vozila na elektro pogon, nabavi i instalira punionice za električna vozila. Kao društveno-odgovorna fondacija instaliranjem punionica, Partner MKF želi promovirati rast broja električnih vozila u Bosni i Hercegovini i poboljšati kvalitetu života građana smanjenjem buke i očuvanjem okoline i tako dati svoj doprinos u smanjenju štetne emisije CO2 i klimatskih promjena.

Punionicom će se osigurati besplatna usluga punjenja za sve korisnike električnih vozila.

Foto: Bljesak.info / Partner MKF i Auto Nuić otvorili punionicu za električna vozila

Na punionici u Mostaru moguće je istovremeno puniti dva vozila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu.

"Želimo da pošaljemo jednu pozitivnu poruku iz Mostara i da svojim malim doprinosom motiviramo i druge da se promjeni situacija na bolje te da u budućnosti najzagađeniji gradovi u Europi ne pripadaju BiH i da BiH ne bude na 14. mjestu u svijetu po zagađenosti kao što je to trenutno slučaj. Ovo je druga punionica od ukupno četiri koje ćemo osim u Tuzli i Mostaru postaviti u još dva grada u BiH:. Istovremeno, naša je želja da i na ovaj način potaknemo naše građane na korištenje obnovljivih izvora energije, a sve u cilju odgovornijeg ponašanja prema okolišu. Ovom prilikom posebno bih se zahvalio upravi Auto Nuič d.o.o koji su prepoznali značaj ovog projekta i koji su u pravom smislu partneri u ovom projektu", izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner MKF.

"Kao što je već i poznato i Auto Nuić poslovanje bazira na principu društveno-odgovornog poslovanja te posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša. U prilog tome svakako ide da smo ovlašteni smo zastupnici za prodaju i servis električnih vozila dva svjetski priznata branda, Volvo i Toyota, a naše profesionalno i stručno osoblje s višegodišnjim iskustvom u prodaja i postprodaji, predstavlja glavnu poveznicu s ljubiteljima ovih brendova, kao i s onima koji će to tek postati. Kompanija „Auto Nuić“ ustupanjem prostora za instaliranje električne punionice zapravo još jednom pokazuje da je njeno poslovanje usmjereno ka podržavanju i realizaciji projekata, koji za cilj imaju podizanje ekološke svijesti, očuvanja i unapređenja uvjeta za život u lokalnoj zajednici“, izjavio je direktor društva Zdenko Milić.

Kopirati
Drag cursor here to close