Dvista s mista

Otac divljaka o snimci jurnjave: To su američki specijalni efekti

Kažem vam, oni rade videospotove, bave se produkcijom i imaju specijalnu američku opremu za efekte. Recimo, ja sam sinoć gledao film u kojem su izvanzemaljci okupirali Zemlju. Zašto to niste objavili?", kaže otac mladića
AutoMoto / Flash | 19. 11. 2019. u 12:35 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otac Adriana P. burno je reagirao na objavu kazne njegovom sinu za divljanje po splitskim ulicama.

Tvrdi kako su snimke jurnjave montaže na koje je dodana brzina.

"Nitko to ne zna, kako to mediji znaju? Ja još nisam ni bio kod njega, idem u utorak", ražestio se otac Adriana P. Izbacila ga je iz takta objava kazne njegovom sinu zbog divljanja splitskim ulicama.

Podsjetimo, Adrian P., mladić iz Splita koji je zaprepastio javnost svojom divljom vožnjom motocikla, kažnjen je s 80 dana zatvora.

Prekršajni sud u Splitu mu je za prolaske kroz crveno svjetlo odredio 30 dana zatvora, a za prekoračenje brzine u gradu još 50 dana, javlja Dalmatinski portal, a prenosi 24sata.

Osim toga, Adrian će morati platiti i 14.000 kuna za ostale prekršaje, poput vožnje u suprotnom smjeru, pretjecanje u tunelu, pretjecanje kolone i slično.

Sudac mu je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima A kategorije u trajanju od 24 mjeseca, ali motocikl, Suzanu, kako ga odmilja naziva, nisu mu oduzeli.

VIDEO | Uhićeni mladić iz Splita divljao i po Mostaru, Rondo mu najdraži kružni tok

Adrian Petričević (2000.), koji se trenutno nalazi u pritvoru zbog divljanja motociklom ulicama Splita, divljao je i na ulicama Mostara. Tekst članka se nastavlja ispod banera Naime, mladić je na YouTubeu objavio videozapis luđačke vožnje na svom motociklu kojeg zove 'Suzana', nakon čega ga je splitska policija uhitila.

Otac mladića tvrdi da ne zna ništa ni o kakvoj presudi. Dodaje da mu sin nema ni odvjetnika.

"Nismo ga angažirali jer smatramo da je najpoštenije ono što sud odluči", kaže .

Bijesan je zbog tretmana medija prema njegovu sinu.

"Zar je to što moja djeca rade najvažnija vijest u Hrvatskoj? Gledajte, to je sve ništa, to nije ništa istinito. To je zafrkancija. Adrian i njegovi prijatelji imaju tu opremu za videomontaže, to su sve montirani videi, da ljudi više obraćaju pozornost. Ništa to nije realno, sve je montirano", ljuti se otac.

Na upit što je onda sa snimkom divljanja po Splitu, na kojoj se jasno vidi brzinomjer i vrtoglave brzine koje je Adrian dosezao.

"Onoj jurnjavi su dodani brzina i specijalni efekti. Kažem vam, oni rade videospotove, bave se produkcijom i imaju specijalnu američku opremu za efekte. Recimo, ja sam sinoć gledao film u kojem su izvanzemaljci okupirali Zemlju. Zašto to niste objavili, da su nas okupirali izvanzemaljci? To je sve nerealno, ne možemo to uzeti kao dokazni materijal. Osim toga, ne možemo dokazati da je on vozio. Je li ga policija vidjela? Nije. Je li ga zaustavila? Nije", tvrdi ljutiti otac.

"Postoji sud i to je jedino čemu se može vjerovati. A sve ovo što se objavljuje utječe na omladinu. Sramotite njega i njegovu obitelj. Dovoljno je kažnjen što leži u zatvoru za prometni prekršaj. Ispod članaka u komentarima je sve puno prijetnji i govora mržnje. Zabrinuti smo za njega koji leži sam u zatvoru, bez da mu itko može doći u posjet. Ne može nikoga zvati ni na telefon, zabranjeno mu je. Jako je nekorektno od medija da prenose sudske informacije bez da je presuda uručena", govori Adrianov otac za 24sata.

Današnja retorika zvuči drukčije od onoga što je kazivao prije nekoliko dana. Tada se požalio kako je sinu morao lancima vezati motocikl i kako se stopostotno slaže sa sudskom odlukom o pritvoru.

"Nećemo ga ni tješiti, mora sam u svojoj glavi sve skužiti. Ne može sad doći doma i misliti da je sve OK. Tek je ušao, neka ga tamo i neka leži te razmišlja bez telefona, cure, roditelja... Neka razmišlja kako će se ponašati kad izađe. Kao odrasla osoba ili kao dijete", govorio je otac ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close