#NewDefender

VIDEO | Originalni Land Rover konačno dobio nasljednika

Nekima se ipak neće svidjeti što je Defender sad nakrcan modernim tehnologijama.
AutoMoto / Flash | 10. 09. 2019. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kultni terenac je nakon 71 godine od predstavljanja dobio potpuno novo izdanje. Predstavljen je u Frankfurtu.

Potpuno novi Defender je stigao. I odmah pogodio u centar. Jer on će ispuniti jednu od posljednjih praznina u autoponudi, odnosno ponudi terenaca. Veći je od Jimnyja i uglađeniji od Wranglera, a opet osjetno dostupniji od G klase. Pridodamo li tomu prepoznatljiv izgled, ime nevjerojatne težine i vrhunska offroad svojstva, jasno je da je Defender pun pogodak.

Nekima se ipak neće svidjeti što je Defender sad nakrcan modernim tehnologijama. Dovoljno je reći da kupci mogu birati između dva dizelaša, benzinskog 2.0 turbo četiri-cilindraša poznatog s E-Pacea i Evoquea i 3.0-rednog šest-cilindraša u formi hibrida. Prevedeno, izbor ide od 200 do maksimalno 400 KS.

Opcijski se nudi i zračni ovjes dok standardnu ponudu čini pogon na sve kotače sa sustavom Terrarin Response 2 u koji ulaze blokada središnjeg diferencijala i reduktor. Napadni kut od 38 stupnjeva i silazni od 40 nisu problem, kao ni vodena prepreka od 90 cm. Ništa čudno za vozilo s podnicom na oko 30 cm od podloge, prenosi Index Auto.

Unutra spoj klasike i modernih tehnologija. Interaktivni zasloni su se i ovdje probili, ali ipak je u prevlasti klasično uređenje. Spomenimo i kako će ponudu činiti dvije izvedbe poznatog imena, kratki 90 s tri vrata i do 6 mjesta, te dugi 110 s do tri reda sjedala.

Kopirati
Drag cursor here to close