Švedska

Oporavak potražnje za kamionima svijetla točka za Volvo u trećem tromjesečju

"Pred kraj tromjesečja aktivnosti transporta približno su se vratile na većini tržišta na razinu na kojoj su bile prije godinu dana", dodao je Lundstedt.
AutoMoto / Flash | 16. 10. 2020. u 14:44 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedski proizvođač teških vozila Volvo izvijestio je u petak o oštrom padu dobiti i prihoda ali i snažnom oporavku potražnje za kamionima u trećem tromjesečju zahvaljujući ublažavanju mjera suzbijanja koronavirusa.

Neto dobit potonula je u trećem tromjesečju za petinu i iznosila je 5,58 milijardi kruna (629 milijuna dolara).

Neto prihodi prilagođeni za promjene valutnih tečajeva smanjili su se 16 posto, na 76,9 milijardi kruna.

Kompanija je također izvijestila da su kupci u razdoblju od srpnja do rujna neto naručili 57.530 novih kamiona, čak 61 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Isporuke su pak pale 28 posto, na oko 37.700 kamiona, navode u Volvu.

U trećem se tromjesečju „upotreba kamiona i strojeva postupno poboljšavala kako su ublažavana ograničenja za Covid-19", objašnjava izvršni direktor Martin Lundstedt.

"Pred kraj tromjesečja aktivnosti transporta približno su se vratile na većini tržišta na razinu na kojoj su bile prije godinu dana", dodao je Lundstedt.

Upozorio je ipak na „znatnu“ dozu neizvjesnosti u predstojećem razdoblju vezano za pandemiju, poput mogućih „novih ograničenja za društvo i poduzeća“.

Poslovno izvješće trebalo je biti objavljeno 20. listopada ali je završeno prije no što se očekivalo, naveli su u švedskoj kompaniji.

Pored kamiona, Volvo skupina prodaje i autobuse i građevinske strojeve, a ima i odjel za proizvodnju motora Volvo Penta.

Krajem rujna zapošljavali su 96.200 radnika, uključujući zaposlene na određeno vrijeme i savjetnike, oko osam posto manje nego na kraju rujna 2019.

Kopirati
Drag cursor here to close