Objavljene nominacije

Ovo su najbolji automobili godine

Žiri čini 86 novinara, a oni će pobjednika izbora proglasiti na salonu u New Yorku, a nakon što još jednom suze listu na skorašnjem salonu u Ženevi.
AutoMoto / Flash | 11. 02. 2020. u 09:35 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U veliko finale izbora za Svjetski auto godine su ušli automobili iz Europe, Azije i Japana.

Krenut ćemo s Korejcima, koji ujedno mogu biti najzadovoljniji, a u velikom finalu nema američkih noviteta.

Čak tri njihova modela su u igri, i to Hyundai Sonata, Kia Soul EV i Kia Telluride. Iz Azije dolaze i dva japanska modela - dvije Mazde. To su Mazda3 i CX-30.

Konačno dolazimo i do Europe, gdje su u finale ušli po dva Mercedesa (CLA, GLB) i Volkswagena (Golf, T-Cross) te jedan Range Rover (Evoque).

Recimo i kako će Kia Soul EV i VW T-Cross ući u izbor za najboljeg u klasi gradskih modela, zajedno s Mini Cooperom SE, Peugeotom 208 i Renaultom Clio.

Najbolji luksuzni auto traži se u Njemačkoj, i to između BMW X5 i X7 te Mercedesa EQC, Porschea 911 i Porschea Taycan. Primjećujete da ove godine Audija ovdje nema.

Klasa sportaša poznata kao Performance car najboljeg na svijetu traži između sljedećih modela: BMW M8, Porsche 718 Spyder/Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan i Toyota GR Supra.

Konačno, tu je i dizajnerska nagrada, a na popisu su Alpine 110S, Mazda3, Mazda CX-30, Peugeot 208 i Porsche Taycan.

Podsjetimo, žiri čini 86 novinara, a oni će pobjednika izbora proglasiti na salonu u New Yorku, a nakon što još jednom suze listu na skorašnjem salonu u Ženevi.

Kopirati
Drag cursor here to close