Prvi put u 55 godina dugoj povijesti

Novi Ford Mustang prelazi na struju

Ford će po prvi put u 55 godina dugoj povijesti Mustanga predstaviti pod tim imenom električni model, a to će navodno učiniti osobno glumac Idris Elba. Zvat će se Mustang Mach-E.
AutoMoto / Flash | 15. 11. 2019. u 16:00 Bljesak.info
All-Electric Ford Mustang Mach-E

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najjači Fordov i jedan od najjačih američkih auto brendova svakako je Mustang, a sada će biti iskorišten kako bi se izvukao dodatni profit.

Nema sumnje, Mustang je dovoljno snažan da može egzistirati i kao marka za sebe. Najprodavaniji je sportski automobil na planeti, ali i ikona pojma muscle car automobila. U budućnosti će stvari biti kudikamo drukčije. Ford je odlučio pokušati dodatno zaraditi na slavnom imenu, i to koristeći danas dva najaktualnija trenda u autoindustriji.

Ford će po prvi put u 55 godina dugoj povijesti Mustanga predstaviti pod tim imenom električni model, a to će navodno učiniti osobno glumac Idris Elba. Zvat će se Mustang Mach-E.

Ali, još luđa stvar je da je Ford od Mustanga odlučio napraviti crossover. Da, ovaj Mustang će biti povišen i sudeći po dosadašnjim renderima, ali i špijunkama, bit će na tragu onoga što nudi Tesla.

Mach-E leak reveals a lot about Ford's electric Mustang SUV

We're still a few days away from the official unveiling of Ford's 'Mustang-inspired' all-electric Mach-E crossover, but you don't have to wait for more information. A poster on MachEForum.com apparently figured out a working URL for the automaker's hidden website complete with pictures, specs and model info for the vehicle.

U Fordu su puni optimizma pa su odlučili i naplatiti rezervaciju. Svaki zainteresirani kupac će svoj potpis potkrijepiti s 500 dolara, a to će mu dati mogućnost kupovine Forda Mach-E sljedeće godine kad se pojavi u prodaji, prenosi Index.hr. Pošteno je reći i da klasični Mustang ostaje u ponudi, bar još koju godinu.

Foto: www.motor1.com / Ford Mustang Mach-E

Kada smo počeli govoriti o elektrifikaciji, bila je misao da je potreban kompromis: ili će auto biti zelen i dosadan, ili će biti uzbudljiv i sagorijevati puno fosilnog goriva. Elektrifikacija je došla do točke da možete oboje“, tekao je Bill Ford i zaključio kako Mach-E "ide kao sam vrag", ili što bi u nas rekli "k'o gluha svinja".

Prema dostupnim informacijama, električni će Ford imati doseg od 595 km.

O performansama još uvijek ništa konkretno.

Kopirati
Drag cursor here to close