Novi Ferrari imenom Rima

Povratak u budućnost

Prelijepa Roma vraća nas 60-ak i više godina u prošlost, u stil života kakav je tada vladao u talijanskoj prijestolnici, naglašavaju u Ferrariju
AutoMoto / Flash | 16. 11. 2019. u 19:30 Bljesak.info
The Ferrari Roma’s World Premiere

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je neki auto unazad nekoliko godina mogao biti proglašen ikonom talijanskog dizajna, onda je to ovaj.

Prelijepa Roma vraća nas 60-ak i više godina u prošlost, u stil života kakav je tada vladao u talijanskoj prijestolnici, naglašavaju u Ferrariju. I doista, uz prelijepe aerodinamične forme, Roma ostavlja bez teksta i jedan je od rijetkih sportskih coupea za koji ne pitamo odmah što je ispod poklopca i je li to sprijeda, straga ili u podnici (struja).

Sprijeda odmah upadaju u oči plutajuća LED dnevna svjetla, ali ono što ovdje privlači ipak nisu pomodni detalji. Radi se o bezvremenskim linijama koje su povukli talijanski majstori dizajna ne bi li u labuđem pjevu copea još jednom dali počast vremenima koja su definitivno iza nas.

A isto govore i četiri ispušna topa straga. Da, pogon je i dalje klasika, ali ne u obliku V12 dragulja, prenosi Index.hr. Izbor je pao na 3.9 V8 turbo sa 620 KS i 760 Nm, i to u kombinaciji mjenjača s osam stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom, poznatog sa SF90 Stradale.

Interijer automobila teškog nešto ispod tonu i pol ne treba komentirati. Vozač i suvozač su sada još više odvojeni jedan od drugog, ali je zato i suvozač dobio "svoj" ekran. Sve je ipak podređeno vozaču, a kokpit je naravno digitalni. Ono bitno je da bolid do 100 km/h stiže za 3,4 sekundi, na 200 km/h je za 9,3 sekundi, a ide 317 km/h.

Kopirati
Drag cursor here to close