We Predict

Nova studija: Električni automobili su ipak jeftiniji za održavanje od benzinaca!

Ključno je pitanje za vlasnike (novih) vozila je li skuplje održavanje električnih automobila ili benzinaca, na primjer.
AutoMoto / Flash | 01. 11. 2021. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi podaci su otkrili da je skuplje održavanje električnog vozila tijekom prve godine vlasništva od vozila s benzinskim motorom, ali dugoročno, prosječni troškovi servisa su mnogo jeftiniji.

Podaci koje je objavio We Predict govore da vlasnici električnih vozila u SAD-u troše u prosjeku 123 dolara na troškove usluga u prva tri mjeseca vlasništva i 306 dolara u prvoj godini. Za usporedbu, vlasnik novog vozila s motorom s unutarnjim sagorijevanjem obično troši 53, odnosno 189 dolara.

Međutim, električna vozila postaju jeftinija kako vrijeme prolazi, a troškovi servisa za prvih 36 mjeseci u prosjeku su 514 USD u usporedbi sa 749 USD za benzince.

Studija tvrtke za obradu podataka uključivala je više od 13 milijuna vozila i 400 modela, a rezultati su se temeljili na 65 milijuna narudžbi za servis i popravak koje su iznosile više od 7,7 milijardi dolara u dijelovima i 9,5 milijardi dolara u troškovima rada.

Izračuni su također uključivali održavanje, neplanirane popravke, jamstvo i opoziv, dijagnostiku, ažuriranja softvera, tvornički instalirane opcije i servisne kampanje, prenosi Revija HAK.

Prosječni trošak rada na EV-u može biti dva ili tri puta veći rada na benzincima jer je potrebno više vremena da se shvati u čemu je problem, a zatim duže da se riješi. Kada tehničari proizvođača shvate o čemu se radi, cijene padaju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close