Ostao je još samo Indianapolis

Nakon Le Mansa Alonso slavio i u Daytoni

"Fernando Alonso je jedan od najimpresivnijih momaka s kojima sam ikad radio", naglasio je Taylor koji ima dvije pobjede na ovoj prestižnoj utrci.
AutoMoto / Flash | 28. 01. 2019. u 15:00 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fernando Alonso polako ali sigurno ulazi u društvo odabranih vozača. U relativno kratkom razdoblju uspio je povezati dvije velike pobjede. Nakon trijumfa prošle godine na utrci 24 sata Le Mansa, stigla je pobjeda u Daytoni. I to već u svom drugom nastupu. Španjolac je ovaj put utrku izdržljivosti vozio za ekipu Wayne Taylor Racinga zajedno sa još jednim bivšim vozačem Formule 1, Kamuijem Kobayashijem Jordanom Taylorom te Nizozemcem Rengerom van der Zandeom.

Alonso je odradio veliki dio posla kada je bilo najvažnije, kada su uvjeti bili izuzetno teški s obzirom na kišu i količinu vode na stazi. Utrka je bila prvi put prekinuta nakon nekih sedam sati vožnje. Prekid je trajao sat i pol, a onda je Fernando Alonso krenuo u lov na Felipea Nasra (Action Express Racing), Brazilca kojeg pamtimo kao skromnog vozača Saubera.

Iskusni Fernando je strpljivo pravio pritisak i na kraju je isforsirao njegovu grešku. Dva sata i sedam minuta prije kraja utrke, Nasr je široko ušao u zavoj na dijelu staze po izlasku s ovala i tu više spasa nije bilo. Kako su uvjeti na staza postajali sve gori. Uskoro je uslijedio još jedan prekid, bolidi su zaustavljeni, a onda su organizatori nakon više od sat vremena odlučili kako je utrka završena jedanaest minuta prije kraja.

"Ovo je bilo jedno veliko iskustvo, raditi s ovim ljudima u ekipi, vozačima, od početka testiranja do kraja same utrke. Uvjeti na stazi su se mijenjali, ali mi smo bili tijekom cijele utrke konkurentni. U dnevnim uvjetima, po noći, kada je staza bila suha i kada je padala kiša. Odradili smo sjajan posao kao ekipa, momci su bili sjajni", rekao je nakon utrke Fernando s kojim je šef ekipe Wayne Taylor pregovarao jako dugo.

"Ne mogu to čak ni izraziti riječima. Sve se mora spojiti u jednu ekipu. Trebalo mi je devet mjeseci da se Fernando složi. Fernando Alonso je jedan od najimpresivnijih momaka s kojima sam ikad radio", naglasio je Taylor koji ima dvije pobjede na ovoj prestižnoj utrci.

Action Express Racing je s vozačima Nasrom, Ericom Curanom i Pipom Deranijem bio drugi, dok su Ricky Taylor, Helio Castroneves i Alexander Rossi u Penskeovoj Acuri bili treći. Od ostalih vozača Formule 1, Barichello je bio peti, Montoya osmi.

Vrlo emotivno je bilo na kraju utrke u boksu ekipe Rahal Letterman Lanigan Racinga (klasa GTLM), jer je pobjedu ostvario BMW M8 GTE koji su vozili Connor De Phillippi, Philipp Eng, Augusto Farfus i Colton Herta. Samo dva dana prije starta utrke preminuo je legendarni Karl 'Charly' Lamm, dugogodišnji šef Schnitzerove momčadi BMW-a.

U klasi LMP2 pobjedu je odnijela ekipa DragonSpeed (Cullen, González, Maldonado, Saavedra/ORECA/Gibson), dok je u klasi GTML dominirao Grasser Racing Team s Bortolottijem, Breukersom, Ineichenom i Pererarom u Lamborghiniju.

Kopirati
Drag cursor here to close