Interijer najboljeg Mercedesa

Najavljena futuristička Mercedes S-klasa

Ovaj auto vas prati i kad želite izaći iz auta - ako se detektira drugi sudionik u prometu u mrtvom kutu, aktivno ambijentalno osvjetljenje postaje dio sustava upozorenja i trepće crveno.
AutoMoto / Flash | 09. 07. 2020. u 15:00 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes-Benz je predstavio najnoviju generaciju MBUX softvera koji će premijeru imati u novog generaciji S-klase, a čija je premijera zakazana na rujan.

Sa S klasom dolazi druga generacija sustava koji ima sposobnost učenja. Unutrašnjost je oplemenjena s do pet velikih zaslona, dijelom s OLED tehnologijom. Prilagodba korisniku sada je dovedena na novu razinu, pa tako 3D prikaz vozača prvi put pritiskom na tipku nudi prostorni prikaz, i to bez nošenja 3D naočala.

Glasom upravljani asistent "Hej Mercedes" sada može još više pa može objasniti gdje se nalazi set za prvu pomoć ili kako spojiti pametni telefon preko Bluetooth veze. MBUX provjerava i kako je postavljena dječja sjedalica, a prati se i umor vozača. Za sigurnost su potrebni otisak prsta, prepoznavanje lica i glasa, ali i klasični PIN.

Ovaj auto vas prati i kad želite izaći iz auta - ako se detektira drugi sudionik u prometu u mrtvom kutu, aktivno ambijentalno osvjetljenje postaje dio sustava upozorenja i trepće crveno.

Ukupno, MBUX unutrašnji asistent prepoznaje do 20 kontrolnih želja, dok se sjedalo vozača i zrcala automatski namještaju prema veličini tijela. Nadalje, kućni sustavi i aparati se mogu povezati s vozilom te se njima može upravljati glasom, zahvaljujući Smart Home funkciji.

Kao što smo već pisali, nova S klasa se iznutra u potpunosti mijenja.

Izgled prikaza sučelja može se individualizirati odabirom četiri stila prikaza (Discreet, Sporty, Exclusive, Classic) i tri načina rada (Navigation, Assistance, Service), a kokpit je izgubio čak 27 klasičnih prekidača. Kupac može birati i između dva head-up zaslona, gdje je jedan s proširenom stvarnosti (AR-HUD).

I ovdje ćemo zasad stati i vratiti se u stvarnost. Ako je suditi po dosad otkrivenom, nova S klasa uvodi Mercedes i čitavu autoindustriju na jednu novu razinu, baš kao što je to činila svakom svojom generacijom.

Kopirati
Drag cursor here to close