Inspiracija

Najavljen električni Mercedes G-Klase

Električna Kreisel G-Klasa razvija 483 KS i od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,8 sekundi prije nego što dostigne maksimalnih 183 km/h. Kapacitet baterija iznosi 80 kWh, a domet je 300 km.
AutoMoto / Flash | 08. 11. 2019. u 19:05 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes G-Klasa nije baš najštedljivije vozilo, ali to će se promijeniti u budućnosti, tvrdi šef digitalne transformacije u Daimleru Sascha Pallenberg.

Pallenberg je najavio da će se na tržištu pojaviti potpuno električna G-Klasa, a njegovo obraćanje na Twitteru i prenošenje riječi njegovog šefa, direktora Daimlera Ole Kalleniusa jeste zaista veliko iznenađenje, piše Motor1. com.

Mercedes G-Klasse: Daimler-Boss kündigt Elektro-Version an

Wir alle wissen, dass die Mercedes G-Klasse trotz aller Bemühungen nicht gerade das kraftstoffsparendste Fahrzeug ist. Doch das alles wird sich irgendwann in der Zukunft ändern, wie Sascha Pallenberg, der bei Daimler die sozialen Medien betreut, auf mitgeteilt hat. Dort teilte er eine wichtige Ankündigung seines Chefs, Daimler-Chef Ola Källenius.G-Klasa je već jedan od najskupljih modela u bogatoj Mercedesovoj ponudi, a realno je očekivati da električna verzija bude još skuplja. Vjerovano će se prodavati pod EQ oznakom te slijediti EQC crossover i druge električne modele njemačke kompanije u narednom desetljeću. Među njima će biti flagship EQS koji će služiti kao električni ekvivalent S-Klasi. Već ranije smo vidjeli spektakularni koncept koji ga najavljuje.

Međutim, nekima je poznato da električna G-Klasa već postoji, a kreirala ju je austrijska kompanija Kreisel Electric te tako preduhitrila Mercedes zamijenivši motor s unutrašnjim sagorijevanjem - električnim. Kreisel Electric već ima i električni Hummer H1.

Električna Kreisel G-Klasa razvija 483 KS i od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,8 sekundi prije nego što dostigne maksimalnih 183 km/h. Kapacitet baterija iznosi 80 kWh, a domet je 300 km.

Kada će se Mercedesova električna G-Klasa pojaviti na tržištu, za sada nije poznato.

Kopirati
Drag cursor here to close