Ima li policija odgovor?

Mostarski skuteraši iznad zakona?

Znači, došli smo do toga da je puno isplativije ne registrirati vozilo, nego raditi sve prema slovu zakona.
AutoMoto / Flash | 08. 08. 2019. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrlo je realno ovog ljeta, uz već razvikane nekulturne vozače auta i jednako neodgojene pješake, nazvati skuteraše i motocikliste najopasnijim sudionicima u prometu.

Vožnja neprilagođenom brzinom, vožnja mimo znakova, kroz jednosmjernu u suprotnom pravcu, vožnja bez zakonom propisane opreme, bez kaciga, u japankama, bosih nogu, bez majice – i povrh svega bez registarskih pločica! Eto, to je mostarska svakodnevnica što se tiče ljetnog prometnog nereda.

Da stvar bude još gora, policija, koja se ne tako davno i sama "ponovila" skuterima, nijemo promatra kaos u Mostaru. Možda ćemo otići predaleko ako kažemo da klinci na neregistriranim skuterima i bez kaciga s njima još i zbijaju šalu, ali mnogo puta ćete se uvjeriti da im policija zapravo ne može (ili neće) apsolutno ništa!

Stoga ne čudi da je nova moda u gradu da čak i vlasnici registriranih skutera skidaju originalne pločice i stavljaju neke "fake" registracije, ili čak ne stavljaju nikakve, da bi izbjegli eventualne radarske kazne za brzu vožnju.

Znači, došli smo do toga da je puno isplativije ne registrirati vozilo, nego raditi sve prema slovu zakona.

Dokle? Do prve teže nesreće kad ćemo se svi zgražavati nad sudbinom nesretnih vozača? Ili dok se netko konačno ne sjeti čemu služi zakon i čemu služe oni koji ga trebaju provoditi?

Kopirati
Drag cursor here to close