Čuvajte nas, pazite nas...

Mostar kasni: Blijedi znakovi na cesti

Može se! Samo se netko treba sjetiti, nekoga treba podsjetiti da radi svoj posao.
AutoMoto / Flash | 14. 09. 2020. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ipak se može, samo se treba sjetiti i napomenuti odgovorne da rade svoj posao. Blijedi i gotovo nevidljivi znakovi na prometnicama dočekali su školarce u Mostaru, no upozorenja vozačima su opet su dobila bijelu boju. Blijedu, ali ipak vidljivu boju.

Nakon što je Bljesak.info prošli tjedan pisao tekst o tome kako se ne vodi računa o sigurnosti djece na ulicama, kako pješački prijelazi i oznake u blizini škola nisu iscrtane, već ovaj tjedan kada se netko od nadležnih sjetio da se i to treba uraditi prije početka školske godine, pa su oznake, s malo zakašnjenja, ponovno postale vidljive.

Foto: Bljesak.info / Ovako je to izgledalo prošli tjedan...

Koliko dugo će ostati vidljive ne znamo, ali sudeći po proteklim godinama nije teško procijeniti da će s prvim većim kišama znakovi opet postati nevidljivi i takvi ostati, vjerojatno do iduće školske godine.

Inače, dok se u drugim gradovima prometnice iscrtaju čim malo izblijede, na početku školske godine povećava se broj policijskih patrola, a prave se čak i školske patrole, u Mostaru su se iscrtale točkice ispred ulaza u škole, kako bi učenike, kažu, zaštitili od virusa.

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ/K povodom početka školske godine, poslalo je priopćenje za javnost da stavlja naglasak na povećanje sigurnosti cestovnog prometa i podizanje prometne kulture svih građana.

''Kao najugroženija kategorija sudionika u prometu na cestama smatraju se učenici prvih razreda koji su nesvjesni opasnosti i koji tek počinju učiti prometnu kulturu i prometne propise stoga se na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu i gdje pješački prijelazi nisu regulirani semaforima, poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u pravcu zaštite djece. Ministarstvo  ovim putem poziva i apelira na vozače motornih vozila da budu maksimalno oprezni, poštuju prometne propise i ograniče brzinu na cestama koje su u blizini škola radi zaštite najmlađih sudionika u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života'', napisali su u priopćenju.

Roditelji su u Mostaru tijekom vikenda i prosvjedovali zbog nesigurnosti na cestama u Mostaru.

Prosvjedovali su ispred TC Piramida, ogorčeni i ljutiti što se u gradu, a posebice u Dubrovačkoj ulici, prebrzo vozi, što se ne poštuju pješaci na obilježenom pješačkom prijelazu, te su apelirali na MUP HNŽ-a da nešto poduzmu po pitanju sigurnosti građana.

Kopirati
Drag cursor here to close