Stigla je i u našu zemlju

Mokka - novo lice Opela!

Druga generacija urbanog crossovera Mokka, stigla je i na naše tržište.
AutoMoto / Flash | 27. 05. 2021. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova Opel Mokka predstavljena je domaćoj publici i novinarima na Jahorini, gdje se zaputila i naša ekipa kako bi provjerila što je posebno kod nove Mokke.

Potpuno nova Mokka je prvi Opelov model koji nosi novo lice marke, Opel Vizor ('vizir' na hrvatskom) . To je prvi model s redizajniranim Opel 'Blitzom' vodoravnim simbolom munje i središnjim poravnanjem naziva modela na stražnjoj strani.

Prvi je upotrijebio Pure Panel kako bi vozač uronio u novi potpuno digitalni kokpit. I to je prvi Opel koji je dostupan kao baterijski potpuno električni model pod nazivom Mokka-e, kao i s vrlo učinkovitim motorima sa unutarnjim izgaranjem od samog izlaska na tržište, odnosno od početka postupka narudžbi.

Foto: Bljesak.info / Mokka - novo lice Opela!

Nova Opel Mokka impresionira savršenim proporcijama i preciznošću do najsitnijih detalja. Kratki prevjesi i široki stav tipični su za hrabar, čist izgled samo 4,15 metara kompaktnog peterosjeda.

Foto: Bljesak.info / Mokka - novo lice Opela!

Najupečatljivija značajka pogleda sprijeda je nepogrešivi Opel Vizor. Kao i kod potpuno zatvorene integralne kacige, i na novo Opelovo lice postavljen je zaštitni vizir, koji neprimjetno integrira masku vozila, LED farove i novoprojektiranu Opelovu munju koja je u središtu.

Foto: Bljesak.info / Mokka - novo lice Opela!
Foto: Bljesak.info / Mokka - novo lice Opela!
Foto: Bljesak.info / Mokka - novo lice Opela!

Jasna slika i straga: ime Mokka prvi se put pojavljuje na samopouzdan način u središtu vrata prtljažnika i potpuno je novo poput cijelog automobila - s posebno dizajniranim fontom koji na tehnički, tekući, živahni način oblikuje riječ 'Mokka'.

Interijer odražava ovu jasnu filozofiju: novi vodoravni Opel Pure Panel integrira dva širokozaslonska zaslona i usredotočen je na najvažnije; izostavljeni su svi uznemirujući optički podražaji. Za razliku od kokpita koji su inače djelomično preopterećeni, Pure Panel karakterizira jedinstveno jasan dizajn.

Foto: Bljesak.info / Mokka - novo lice Opela!

Jasno je strukturiran i može se razumjeti na prvi pogled. Opelovi dizajneri pridavali su veliku važnost digitalnom pročišćavanju. Kako bi skrenuli punu pozornost na prometnu situaciju, osigurali su intuitivan rad sustava. Najvažnijim funkcijama i dalje se može upravljati preko upravljačkih gumba bez potrebe za kretanjem kroz druge podizbornike.

Vozači i putnici u novoj Mokki su dobro umreženi i zabavljeni širokom ponudom info-zabave. Radio BT, koji je standardni u početnoj verziji, ima potpuno digitalni 7-inčni zaslon (17,8 cm) s informacijama za vozača i, poput multimedijskog radija i multimedijskog navigacijskog sustava, 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir u boji. Vrhunski sustav Multimedia Navi Pro nudi 10-inčni zaslon (25,4 cm) u boji visoke razlučivosti; zaslon s informacijama vozaču ovdje se proteže preko 12 inča (30,5 cm).

Monitori su integrirani u Opelov novi Pure Panel i idealno pozicionirani prema vozaču. Kompatibilni pametni telefoni mogu se bežično puniti bežičnim punjenjem.

Foto: Bljesak.info / Mokka - novo lice Opela!

Ponudu za dobar osjećaj zaokružuju tipična Opelova sjedala. Za novu Mokku mogu se naručiti sportska Alcantara i klasično lijepa kožna unutrašnjost, koji se ne očekuju u vozilu B segmenta. Kruna svega su grijana kožna udobna sjedala s perforiranim navlakama i masažnim funkcijama za vozača.

Opel novu Mokku u Bosni i Hercegovini nudi po cijeni od 33.895 KM koliko košta ulazni model sa 1,0-litarskim motorom od 100 KS.

Ipak iz Opela očekuju da će najzanimljviji model na našem tržištu biti Mokka Edition sa istim ovim motorom koja za dodatnih 586 KM nudi uz već bogatu osnovnu opremu i aluminijumske točkove, otključavanje vrata bez ključa i aktivnu pomoć za zadržavanje vozne trake.

Kopirati
Drag cursor here to close