Hockenheim

Mick: Uživao sam u očevom bolidu

Navijači na stazi nisu krili oduševljenje gledajući ponovo sjajni crveni bolid s V10 motorom.
AutoMoto / Flash | 01. 08. 2019. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hockenheim 2004. godine. Michael Schumacher stigao je do šeste uzastopne pobjede, 11. u prvih 12 utrka sezone. Dan nakon što je osvojio sedmi pole position u sezoni, jubilarni 100. start iz prvoga startnog reda. Ujedno i 50 uzastopna utrka bez mehaničkog kvara. Michael je bio na vrhuncu, Ferrari je dominirao.

"Kako se osjećam nakon 50 uzastopnih utrka bez mehaničkoga kvara? To govori samo o sebi, prekrasno je i nije rezultat samo pouzdanosti, nego i činjenice da je u momčadi sve na svom mjestu", pričao je tada nakon utrke veliki Michael.

Petnaest godina kasnije, Michaelov nasljednik, Mick se našao u tom istom bolidu, na toj istoj stazi. Schumacher mlađi je uoči kvalifikacija za VN Njemačke te prije parade vozača dobio priliku odvoziti tri kruga u bolidu koji je po mnogima bio najdominantniji F1 bolid dugo vremena. Uostalom, Michael je u tom bolidu pobijedio u 13 od 18 utrka 2004., a u istom bolidu je Rubens Barichello došao do još dvije pobjede. Navijači na stazi nisu krili oduševljenje gledajući ponovo sjajni crveni bolid s V10 motorom.

"Dok sam vozio očev bolid, nisam skidao osmijeh s usana. Niti onda kada sam kočio. To je sjedalo mog oca, za mene je bilo savršeno. Posljednji put kada sam bio na ovoj stazi proslavljao sam svoju titulu prvaka Formule 3. Mislim da je za sve ljubitelje Formule 1, moto sporta uopće bio važan trenutak. Svakako da je ovaj trenutak i za mene bio važan jer sam imao priliku usjetiti što znači voziti jedan bolid s V10 motorom na stazi. Ljudi su me pitali da sam čuo njihove ovacije, rekao sam da nisam jer je bolid bio preglasan", pričao je Mick koji je u očevu čast ofarbao i jednu polovinu kacige baš onakvu kakvu je imao Michael.

Zanimljivo je i poređenje kada je u pitanju staza u Hockenheimu. Jer Michael je tamo slavio samo tri puta. Prvi put 1995. godine dok je vozio za Benetton, kasnije još dva puta.

Kopirati
Drag cursor here to close