S-Klasa među SUV-ovima

Mercedes-Benz GLS dostupan u AS Kramar

AS Kramar je S-Klasu među SUV-ovima pripremio za isporuku u BiH.
AutoMoto / Flash | 12. 02. 2020. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes-Benz je svoj najveći i najluksuzniji SUV sa opravdanjem proglasio S-Klasom među SUV modelima. Razina komfora i prestiža je zahvaljujući još raskošnijim dimenzijama i najnaprednijom tehnologijom na zaista izuzetnoj razini, a AS Kramar je već jedan takav SUV pripremio za isporuku u BiH.

Impresivan izgled Mercedes-Benza GLS najviše proizlazi iz njegovih impresivnih dimenzija, koje su čak i veće nego kod prethodnika, pa je duži za 77 mm i širi za 22 mm. Jedna od prednosti 60 mm dužeg međuosovinskog rastojanja je prostranost u unutrašnjosti, posebno u drugom redu sjedišta.

Također, tri potpuno električno podesiva reda sjedala nude svim putnicima izdašnu količinu prostora i izvanrednu udobnost sjedenja. Sjedišta u trećem redu mogu se spustiti u pod kako bi se povećao prostor prtljažnika.

Foto: AS Kramar / Mercedes-Benz GLS 400 D BlueTEC 4Matic NIGHT-PAKET AMG Line EXCLUSIVE

Sa novim GLS po prvi put Mercedes-Benz je ponudio i opciju da ovaj šesterosjed dobijete u verziji s dva luksuzna pojedinačna sjedišta u drugom redu.

Aktivni ovjes E-ACTIVE BODY CONTROL sa 48-voltnim sistemom nudi izvanrednu udobnost, uzornu upravljivost ali i visok stupanj off-road sposobnosti.

Poput GLE modela i GLS sadrži najnoviju generaciju Mercedes-Benzovih sustava za pomoć u vožnji koji vozaču pružaju zajedničku podršku. Novi 4MATIC pogon osigurava veliku dozu sigurnosti i okretnost na cesti i snažne performanse izvan asfalta.

Novi GLS u svom segmentu ima čak impresivnu aerodinamiku, sa Cd koeficijentom od 0,32. Novost je i funkcija pranja automobila koja omogućava da se automobil pripremi za ulazak u praonicu automobila jednim pritiskom na dugme.

Kao S-klasa među SUV-ovima, novi GLS zaista mazi luksuzom svoje putnike, posebno one na zadnjim sjedištima.

Luksuz u novom GLS-u velikodušno se dijeli među svim putnicima, posebno ako se naručuje paket Rear Comfort Plus. Uključuje 7-inčni Android tablet u vlastitoj priključnoj stanici, u većem luksuznom naslonu za ruku drugog reda. Tablet omogućava kontrolu nad svim funkcijama za udobnost i zabavu MBUX iz reda na zadnjim sjedištima, kao što su pristup radiju, televiziji, medijima, telefonu i web pretraživaču. Može se koristiti i za upravljanje paketom Rear Seat Comfort i automatskom klimom sa pet zona za zadnja sjedala. Vozač može, u svakom trenutku, preuzeti kontrolu nad svim opcijama sa svog sjedišta.

Foto: AS Kramar / Mercedes-Benz GLS 400 D BlueTEC 4Matic NIGHT-PAKET AMG Line EXCLUSIVE

Središnja konzola također ima pretinac za bežično punjenje pametnih telefona i dodatne USB ulaze. Putnici nazad se mogu opustiti zahvaljujući luksuznim naslonima za glavu s dodatnim jastucima i zadnjoj produženoj središnjoj konzoli između prednjih sjedala s držačima za čaše. Moguće je naručiti i luksuzna sjedala s funkcijom masaže lumbalnog dijela leđa i kontrolom klime kao dodatnom opcijom za Rear Comfort paket Plus u drugom redu.

MBUX sustav za zabavu na zadnjim sjedištima dostupan je za sve varijante sjedenja - za još veću zabavu i praktičnost. Sadrži dva 11,6-inčna ekrana osjetljiva na dodir koji omogućuju putnicima u drugom redu da uživaju u filmovima ili muzici, koriste integrirani web preglednik ili pozivaju i unose informacije o putovanju. Svaki ekran prikazuje sadržaj koji je odabrao pojedinačni korisnik. Pored opcija koje nudi MBUX sustav za zabavu, korisnici mogu reproducirati i svoje vlastite medije sa mobilnog telefona, tableta ili laptopa. Ako je GLS opremljen opcionalnim MBUX zadnjim tabletom, ovaj se može koristiti i za upravljanje MBUX sustavom za zabavu zadnjeg sjedišta.

Foto: AS Kramar / Mercedes-Benz GLS 400 D BlueTEC 4Matic NIGHT-PAKET AMG Line EXCLUSIVE

Mercedes-Benz uz GLS nudi OM 656, šestocilindrični redni dizelski motor koji je dostupan u dvije verzije. U AS Kramar stigla je snažnija verzija GLS 400 d 4MATIC sa 243 kW (330 KS) i okretnim momentom od 700 Nm. U obje verzije, ovaj snažni motor već je u skladu s Euro 6d standardom (RDE / Real Driving Emissions Step 2), koji je tek stupio na snagu. U svim varijantama novog GLS-a snaga se prenosi automatskim mjenjačem 9G-TRONIC koji je zaslužan za neprimjetne ali vrlo brze i efikasne primjene stupnjeva prijenosa.

Mercedes-Benz GLS u AS Kramar možete pogledati ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close