Novo lice ocvale ljepotice

Konačno nova Lada Niva!

U redizajnu modela Avtovaz se služio svojim projektom druge generacije Nive, koji godinama stoji u ladicama projektnog ureda.
AutoMoto / Flash | 24. 12. 2020. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najdugovječnijih modela na svijetu dobio je nasljednika pred više od deset godina. Sada je moderniziran.

Odmah na početku i jedno razjašnjenje. Niva je s vremenom prešla na obnovljeni model nastao pod kapom General Motorsa, dok je legenda preimenovana u 4x4. Međutim, prekidom ortaštva s General Motorsom stvorila se jedna rupa koja je sada popunjena startom proizvodnje obnovljene izvedbe.

Osvježeni model je ovih dana krenuo u proizvodnju u pogonima tvornice LADA West Togliatti, a nosit će ime Lada Niva Travel. U redizajnu modela Avtovaz se služio svojim projektom druge generacije Nive, koji godinama stoji u ladicama projektnog ureda.

Izvana je model obnovljen novim svjetlima i poklopcem motora, a isti opseg zahvata dogodio se i straga. Bočna linija je ostala neizmijenjena. Predviđene su dvije izvedbe, cestovna i off-road, gdje potonja dobiva krovni usis za prelaske vodenih prepreka, terenske gume te još poneki dodatak.

Interijer se gotovo i nije mijenjao. U Avtovazu su ugradili nova sjedala te obnovili infotainment sustav. Da, ova Lada ga ima.

U pogledu tehnike stvari se nisu mijenjale više od dva desetljeća. Pogon na sve kotače je standard, kao i benzinac 1.7 s 80 KS i 127 Nm, prenosi Index.hr. Dovoljno za savladavanje terena, ali i 140 km/h maksimalca. Sprint do 100 km/h po papiru traje 19 sekundi, a prosječna potrošnja 10,2 l/100 km.

Očekuje se da će start ponude biti na razini od oko 9.000 eura, što će biti dodatni impuls da zadrži status dobre prodaje. Postojeća izvedba se nudi već od 7.700 eura i mjesečno ih se proda preko 2.200 primjeraka.

Kopirati
Drag cursor here to close