Nevelika cijena luksuza

Kineski Rolls Royce i za bosanskohercegovački džep

Ovaj automobil u Kini stoji oko 45.000 dolara, što je otprilike trećina cijene luksuznih modela koji su mu uzor.
AutoMoto / Flash | 03. 03. 2021. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski Hongqi je prošle godine predstavio najprestižniji model, koji plijeni pažnju izgledom, luksuzom, ali i cijenom.

Foto: PR /  Kineski Rolls Royce i za bosanskohercegovački džep

YouTube kanal Wheelsboy donosi detaljan pregled kineske limuzine. Hongqi H9 će neke asocirati na najprestižniji BMW, neki će u njemu zbog boje i siluete vidjeti S klasu u Maybach izdanju, a neke će asocirati na Rolls-Royce. I sve je točno, a za razliku od nekih prethodnih pokušaja, ne izgleda loše.

Uostalom, za Hongqi od 2018. godine radi Giles Taylor, koji je prije bio šef dizajna u Rolls-Royceu. Još jedna bitna stvar. I dok su prethodnici imali problema s izradom, ovaj model ostavlja dojam daleko kvalitetnije složenog automobila.

U kabini pak ogromna ponuda prostora, a kod bolje opremljenih izvedbi i čisti luksuz u obliku masažnih stražnjih sjedala, hladnjaka, dodatnih zaslona itd. Ovdje se vlasnik redovito vozi straga, pa na raspolaganju ima i podešavanje stražnjeg sjedala, a može pomaknuti i prednje, prenosi Index.hr.

I sad ono najbolje. Ovaj automobil u Kini stoji oko 45.000 dolara, što je otprilike trećina cijene luksuznih modela koji su mu uzor. A ponuda uključuje 2.0 turbo benzinca s preko 250 KS u baznoj izvedbi u kombinaciji sa 7-stupanjskim mjenjačem.

Kopirati
Drag cursor here to close