Novi koncept

Kia Motors otkriva električnog Nira EV

Pored novog koncepta Kia će na sajmu razotkriti gomilu novih pomagala i inovacija. Kijino interaktivno predstavljanje ‘napredne autonomne vožnje’ spaja postojeće tehnologije s onim, koje brend namjerava uključiti kod autonomne vožnje i mobilnosti u s
AutoMoto / Flash | 05. 01. 2018. u 17:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijera novog koncepta električnog vozila tvrtke Kia Motors održat će se sajmu zabavne elektronike (CES), 8. siječnja u Las Vegasu, gdje će biti predstavljen novi koncept električnog vozila, koje predstavlja njenu viziju buduće mobilnosti.

Novi koncept, koji kombinira Kijinu dizajnersku snagu s vrlo učinkovitim motorima, predstavlja sljedeći korak na putu elektrifikacije Kije. Koncept također donosi novi interface (HMI) i naprednu novu ‘pokretnu grafiku’ svjetlosnog sustava, što bi trebalo da postane dio Kijine ponude u narednim godinama, priopćeno je.

Pored novog koncepta Kia će na sajmu razotkriti gomulu novih pomagala i inovacija. Kijino interaktivno predstavljanje ‘napredne autonomne vožnje’ spaja postojeće tehnologije s onim, koje brend namjerava uključiti kod autonomne vožnje i mobilnosti u skoroj budućnosti.

Kia će predstaviti tri interaktivne kabine, koje najavljuju upotrebu novih tehnologija za unapređenje komunikacije između putnika i vozila. To između ostalog uključuje nove sustave asistencije vozaču i pionirske interface (HMI) funkcije, a i – kao prvi na svijetu – 5G povezanost vozila.

''Virtualna stvarnost, samopokretna vozila i potpuna povezanost vozila nekada su smatrani tehnologijama daleke budućnosti. Pošto su brzo postale stvarnost, Kia istražuje kako ih prilagoditi svojim strankama. Na sajmu ćemo pokazati našu strategiju i viziju buduće mobilnosti, te predstaviti gamu naprednih tehnologija, koje očekujemo u skoroj budućnosti'', rekao je dr. Woong-cheol Yang, podpredsjednik i šef Hyundai-Kia centra za istraživanja i razvoj, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close