i20N

Top Gear izabrao Automobil godine

Nakon što je pobijedio 25 konkurenata na Speed Week-u, i20 N je u potpunosti opčinio Top Gearovce, pa su mu dodijelili i titulu Automobila godine.
AutoMoto / Flash | 03. 12. 2021. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvostruka kruna za vatreni korejski model.

Nedugo nakon što ga je proglasio najboljim sportskim automobilom (Top Gear’s Performance Car of the Year ) popularni magazin istom je automobilu dodijelio i titulu automobila godine.

U pitanju je Hyundai i20N, koji nastavlja putem kojim su krenuli Veloster i i30 N, kao stariji članovi N obitelji, prenosi Index Auto. Nakon što je pobijedio 25 konkurenata na Speed Week-u, i20 N je u potpunosti opčinio Top Gearovce, pa su mu dodijelili i titulu Automobila godine.

"Već smo znali koliko je briljantan i20N nakon što je pomeo u stranu 25 drugih natjecatelja na nedavnom Speed Weeku i osvojio naslov Performance car of The Year", objašnjava Jack Rix, urednik top Gear Magazine i nastavio: "Ali ne možeš osvojiti našu najznačajniju godišnju nagradu bez da se dokažeš u svim područjima…Ono što smo otkrili je da je hot hatch zadržao komforan i na velikim udaljenostima, pa i na neravnim cestama s lošom podlogom. Mali Hyundai je to odradio toliko dobro, a opet izvan svoje zone komfora, pa nismo mogli ništa drugo doli ga proglasiti Automobilom godine.

Hyundai i20 N pokreće 1.6 turbo benzinac s 201 KS i 275 Nm, a usuglašen je sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem i prednjim elektromehaničkim zatvaračem diferencijala.

Recimo i kako je Top gear odlučio da je Hyundai proizvođač godine.

Kopirati
Drag cursor here to close