Para vrti gde burgija neće

Hamilton: F1 je postala sport za tatine sinove

Nema nikakve šanse da bih se iz obične, radničke obitelji danas mogao probiti u Formulu 1. Svi ostali imaju toliko puno novca da se s tim nemoguće nositi", kazao je Hamilton.
AutoMoto / Flash | 21. 05. 2021. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lewis Hamilton otvoreno je progovorio protiv sve više slučajeva sinova bogatih očeva koji su dobili priliku sudjelovati u Formuli 1.

Najnoviji primjer je Nikita Mazepin čiji otac je postao glavni sponzor Haasa, a kao glavni uvjet naveo je da njegov sin mora imati mjesto u jednom od bolida. Mladi Rus se, barem za sad, pokazao kao potpuni promašaj. U prvoj utrci sezone izletio je u prvom krugu, a u preostale tri utrke rezultati su mu bili katastrofalni.

Osim njega, u Formuli 1 su i Lance Stroll i Nicholas Latifi, koji također ne bi bili na stazi da nije njihovih prebogatih očeva i njihovih veza.

"U budućnosti moramo nešto promijeniti u Formuli 1 da ona postane dostupna i ljudima poput mene, koji nemaju takvo zaleđe. Ovaj sport postao je klub za sinove milijardera, a to nije bilo tako kad sam ja počinjao. Nema nikakve šanse da bih se iz obične, radničke obitelji danas mogao probiti u Formulu 1. Svi ostali imaju toliko puno novca da se s tim nemoguće nositi", kazao je Hamilton.

Britanac uoči pete utrke sezone u Monte Carlu ovog vikenda ima 14 bodova prednosti ispred Maxa Verstappena, koji ove sezone djeluje jako dobro, prenosi Index.hr.

"Drago mi je da vodimo sve više bitki na stazi jer tako imam priliku još jednom pokazati što mogu. Nastavit ću istim tempom i nadam se da ćete vidjeti moje najbolje utrke", kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close