Scuderia Ferrari

VIDEO | Halo Seb, kako Charles?

Oni koji bolje prate Formulu 1, sjetit će se kako je Vettel nešto slično napravio još u vrijeme dok je bio vozač Red Bulla. Tada je na VN Malezije 2013. godine, gdje je oteo pobjedu Marku Webberu kontra svih momčadskih uputa.
AutoMoto / Flash | 30. 09. 2019. u 10:35 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Charles Leclerc je u posljednje vrijeme vozi sve bolje. Nakon četvrtog mjesta u Mađarskoj, uvezao je dvije pobjede (Belgija, Italija), pa je bio drugi u Singapuru. Pored toga uspio je četiri puta zaredom biti najbolji u kvalifikacijama a koliko je to zapravo velik rezultat reći će činjenica da je posljednji vozač Ferrarija koji je to uspio bio nitko drugi do Michael Schumacher.

Na VN Rusije, Sebastian Vettel je prestigao na startu Leclerca, ali kasnije će pokazati ne zato što je bio brži već je to bio plan Ferrarija od početka: da Vettel iskoristi zavjetrinu iza Leclerca i time spriječi Hamiltona da eventualno ukrade vodeću poziciju. Plan koji je funkcionirao sve do trenutka kada je Vettel trebao prepustiti prvo mjesto svom kolegi.

Ali nije, iako su naredbe čini se bile jasne, čak tri puta iz boksa je traženo od Vettel da prepusti svoje mjesto, ali on se pravdao kako ne može usporiti odnosno kako Charles ide puno sporije.

- Ne znam točno što se dogodilo. Mislio sam da imamo dogovor. Pričao sam s Charlesom prije utrke. Možda mi je nešto promaklo, nisam siguran. Razgovarat ćemo. Željeli smo završiti na prve dvije pozicije. Ne znam je li Charles bio treći... To nije rezultat koji smo željeli ostvariti, dao je plastično objašnjenje Vettel nakon utrke.

Ono što nisu uspjeli napraviti na stazi, jesu kroz boksove u Ferrariju i možda bi sve bilo zanemareno da Vettel nije odustao u 28. krugu, da je kojim slučajem Leclerc pobijedio. Ipak, Charles, nije rigao vatru po završetku utrke.

"Mislim da je sve odrađeno u redu. Na startu sam otišao lijevo kako bi Seb dobio moj slipstream iako sam znao da će me prestići. Nakon toga je bio dogovor da se zamijenimo za pozicije što smo kroz bokseve i odradili. Naravno da smo trebali odigrati momčadski na startu te pomoći Sebu da prođe ispred Lewisa. Odmah je nakon toga bio Safety Car koji nam je malo poremetio planove te nisam mogao pratiti predugo Seba zbog prljavog zraka. Od momčadi sam tražio da to odrade do kraja po dogovoru – što se na kraju i dogodilo pa nema nikakvih problema. i dalje vjerujem momčadi i Sebu, to se nije promijenilo. Jako je bitno zbog momčadi da imamo dobar odnos i povjerenje. Jedino tako možemo kao momčad napredovati, a to nam je trenutni cilj", pojasnio je Charles Leclerc.

Oni koji bolje prate Formulu 1, sjetit će se kako je Vettel nešto slično napravio još u vrijeme dok je bio vozač Red Bulla. Tada je na VN Malezije 2013. godine, gdje je oteo pobjedu Marku Webberu kontra svih momčadskih uputa.

Kopirati
Drag cursor here to close