VN Bahreina

Grosjean se javio iz bolnice i poručio: Dobro sam!

"Zahvalan sam što je Romain na sigurnom. Rizik koji preuzimamo nije šala, jer postoje mnogi koji zaborave da smo svoj život stavili na kocku za ovaj sport i ono što volimo raditi", objavio je Hamilton na Twitteru.
AutoMoto / Flash | 30. 11. 2020. u 08:09

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pozdrav svima, samo vam želim reći da sam dobro. Zapravo, skoro sam dobro. Hvala vam na porukama i posebno hvala osoblju na stazi i u bolnici. Nadam se da ću vam uskoro moći pisati poruke prstima te vas tako obavijestiti što se događa", kazao je iz bolnice Romain Grosjean, vozač Haasa.

Snimke Grosjeanove nesreće na Velikoj nagradi Bahreina svi su pratili u nevjerici, začuđeni kako je uspio odšetati s mjesta stravičnog sudara.

Bolid se doslovno razletio pa zapalio, no na svu sreću Francuz je prošao bez težih ozljeda.

Ima opekline na šakama, ali snimanje nije pokazalo nikakve prijelome.

Inače, svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton pobjednik je Velike Nagrade Bahreina koju je obilježila jedna od najtežih nesreća u formuli 1 posljednjih godina.

Motorsport je samo za dlaku izbjegao tragediju, a moderni sustavi sigurnosti spasili su život francuskom pilotu.

"Grosjean je dobro. Ima lakše opekline na rukama i zglobovima. Sada je na pregledima, svjestan je svega. Čini se da je dobro, a spasilačka ekipa je brzo reagirala. Redari i FIA su obavili sjajan posao. Bilo je strašno. Imali smo sreću u nesreći i mislim da se izvukao" objavio je direktor Haasa Guenther Steiner.

Prekid je trajao više od sat vremena dok se staza nije očistila, a ograda popravila.

"Čudo da je živ," kazao je bivši svjetski prvak Britanac Damon Hill izražavajući "apsolutni šok i užas" gledaju snimku udesa na televiziji.

"Zahvalan sam što je Romain na sigurnom. Rizik koji preuzimamo nije šala, jer postoje mnogi koji zaborave da smo svoj život stavili na kocku za ovaj sport i ono što volimo raditi", objavio je Hamilton na Twitteru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close