Novi Fiat 500

''Fićo'' strujom zavodi i obara s nogu!

Novi Fiat 500 može se puniti na brzom punjaču (85 kW), a pritom punjenje do 80 posto traje 35 minuta. Kupci dobivaju i punjač za svoju garažu (ako je imaju), a nudi se opcija snage 3 kW ili 7,4 kW uz koju punjenje traje oko 6 sati.
AutoMoto / Flash | 11. 06. 2020. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fiat je prije nekoliko mjeseci objavio slike i detalje novog modela 500 u električnoj izvedbi, a tada je prikazano samo izdanje bez krova. Sada je talijanski proizvođač predstavio i izvedbu sa tvrdim krovom koja se jednako atraktivna, a uz mnoge nove opcije brojne su i mogućnosti personalizacije.

Foto: PR / Fićo strujom zavodi i obara s nogu!

Po pitanju dizajna stvari su očekivane - na prednjem dijelu ističu se nova LED svjetla, dok pogled na bok otkriva atraktivne 17-inčne naplate koje dolaze u "La Prima" izvedbi koja će biti dostupna na početku prodaje. Stražnji kraj krase nova LED svjetla sa zanimljivim svjetlosnim potpisom, a za dodatnu atraktivnost brinu se tri nove ekskluzivne boje: Ocean zelena, Mineral siva i Calestial plava.

Foto: PR / Fićo strujom zavodi i obara s nogu!

U unutrašnjosti se ističe novi infotainment sustav UConnect5 kao i novi 10,25-inčni središnji zaslon. Novosti ima i po pitanju povezivosti, pa se tako novi Apple Car Play i Android Auto sustavi za povezivanje pametnih telefona.

Foto: PR / Fićo strujom zavodi i obara s nogu!

Što je ispod poklopca? Električni motor snage 116 KS sa baterijom od 42 kWh uz koje je doseg s jednim punjenjem 320 km prema WLTP-u. Do stotke električni Fiat 500 juri za 9 sekundi, a impresivno zvuči podatak da 50 km/h hvata za samo 3,1 sekundu, što znači da je užitak u vožnji zagarantiran. Maksimalna brzina pritom očekivano nije impresivna s obzirom da je riječ o malom električaru, pa tako iznosi 149 km/h.

Foto: PR / Fićo strujom zavodi i obara s nogu!

Novi Fiat 500 može se puniti na brzom punjaču (85 kW), a pritom punjenje do 80 posto traje 35 minuta. Kupci dobivaju i punjač za svoju garažu (ako je imaju), a nudi se opcija snage 3 kW ili 7,4 kW uz koju punjenje traje oko 6 sati, prenosi Auto Klub.

Cijena za "La Prima" izvedbu koja dolazi sa bogatom opremom iznosi popriličnih 34.900 eura u Italiji, a u nju je uključen i kućni punjač.

Kopirati
Drag cursor here to close