Dacia u zelenom ruhu

Dacia otkrila svoj novi vizualni identitet

Proizvođač automobila koji je dio Renault Grupe, Dacia, osvježava vizualni identitet marke i amblem koji će se nalaziti na njihovim budućim modelima od sljedeće godine
AutoMoto / Flash | 18. 06. 2021. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U drugoj polovici sljedeće godine Dacijinu ponudu automobila čeka novi vizualni identitet – onaj koji bi trebao, kako se to običava reći, pokrenuti novu fazu u povijesti kompanije. Dacia tako dobiva potpuno novi logotip, značku koja će krasiti maske njihovih vozila, nove zaštitne boje marke i sve što već uz rebranding ide.

 
Novi vizualni identitet razvio je interni Dacijin tim, a ima za cilj komunicirati robusnost i stabilnost njihove marke, kao i vozila koja će se pod novim amblemom prodavati. Slova su načinjena od pravilnih, geometrijskih oblika, jednostavna su i čitljiva, a postavljena su u pravilu na sivomaslinastu pozadinu, čija boja simbolizira bliskost marke s prirodom.
 
Ostale boje koje će isticati novi identitet marke su tamna kaki zelena, terakota i boja pijeska – sve, dakle, ostaje u prirodnim tonovima. Naglasci u dizajnu bit će u jarko narančastoj i zelenoj boji kako bi istaknuli "tech" osjećaj, poručuju dizajneri.
 
Novi će logotip i shema boja postupno biti uvođeni u primjenu već od ovog mjeseca, da bi početkom godine svi prodajni saloni Dacije bili usklađeni s njima. Na vozilima će se osvježeni logotip moći vidjeti u drugoj polovici 2022. godine.
Kopirati
Drag cursor here to close