Električna izvedba

Citroën najavio C5 Aircross Hybrid

Novi SUV C5 Aircross Hybrid utjelovljenje je visoke klase marke CITROËN jer nudi iskustvo proširene mobilnosti za istinsku svestranost u upotrebi: električni način rada pruža užitak u svakodnevnim vožnjama bez stresa zahvaljujući dometu od 50 kmi
AutoMoto / Flash | 09. 11. 2019. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Citroën C5 Aircross Hybrid predstavlja prvi korak u pohodu marke CITROËN na tržište električnih vozila, čiji je cilj da do 2025. uvede električne izvedbe u svoju cjelokupnu gamu.

Naime, 2020. će godina za CITROËN biti godina širenja game koja će, osim motorima s unutarnjim izgaranjem visokih performansi, biti obogaćena i potpuno električnim vozilima i vozilima s punjivim hibridnim motorima.
Počevši od novog vozila SUV C5 Aircross Hybrid, svi novi modeli koje će Marka staviti na tržište imat će i električne izvedbe, čime će se ispuniti cilj marke CITROËN u pogledu odgovornog energetskog prijelaza, a to je da se najvećem broju kupaca u središtu tržišta mogu ponuditi vozila inspirirana navikama samih kupaca, u svakom segmentu i na svakom tržištu.

Novi SUV C5 Aircross Hybrid utjelovljenje je visoke klase marke CITROËN jer nudi iskustvo proširene mobilnosti za istinsku svestranost u upotrebi: električni način rada pruža užitak u svakodnevnim vožnjama bez stresa zahvaljujući dometu od 50 kmi (ciklus WLTP), što olakšava pristup gradskim zonama s ograničenim prometom, uz mogućnost prijelaza na vožnju pogonjenu motorom s unutarnjim izgaranjem u bilo kojem trenutku kad je riječ o dužim putovanjima.

Novi SUV C5 Aircross Hybrid, tiho gradsko vozilo koje se može kretati bez zvuka i bez vibracija u svakodnevnim vožnjama, pruža izvanrednu udobnost u vožnji i time dodatno pojačava dojam izolacije dobivene višeslojnim prednjim staklima koja izoliraju zvuk, ovjesima s progresivnim hidrauličnim graničnicima® ili sjedalima Advanced Comfort, čime se stvara dojam vožnje kao na letećem tepihu karakterističan za nekadašnja vozila CITROËN.

Potpuni užitak i fluidnost električne vožnje zahvaljujući velikom okretnom momentu od 320 Nm koji je trenutno dostupan i linearnom ubrzanju koje se postiže zahvaljujući električnom automatskom mjenjaču s osam stupnjeva prijenosa (ë-EAT8). S ukupnom snagom od 225 KS (benzinski motor od 180 KS, električni motor od 80 kW) novi SUV C5 Aircross Hybrid nudi vozne osobine visoke klase za naglašeni užitak u vožnji.

U svojoj izvedbi s punjivim hibridnim motorom SUV C5 Aircross i dalje je Best in Class u smislu modularnosti zahvaljujući dobro osmišljenoj ugradnji baterije visokog napona ispod stražnjih sjedala: 3 zasebna stražnja sjedala iste širine, klizna, sklopiva i podesiva po nagibu, te obujam prtljažnika u rasponu od 460 l do 600 l, što je rekordna vrijednost u kategoriji vozila C-SUV s punjivim hibridnim motorom.

Jednostavan i ugodan, novi SUV C5 Aircross Hybrid vozilo je s punjivim hibridnim motorom osmišljeno da vam olakša svakodnevicu: pojednostavnjeno brzo punjenje koje se može programirati, intuitivna i didaktička sučelja, sustav internetskih usluga koje omogućuju još veću opuštenost vozača.

Novi SUV C5 Aircross Hybrid uklapa se u cilj marke CITROËN da kupcima u središtu tržišta ponudi vozila prilagođena njihovim potrebama.

CITROËN je proizvođač za masovno tržište i kao takav ima ambiciju ponuditi vozila prilagođena potrebama svakog kupca i sudjelovati u energetskoj tranziciji proširivanjem ponude vozila s niskom emisijom (LEV) u svakom segmentu i na svakom tržištu te za najveći broj kupaca.

CITROËN danas ima u ponudi električnu gamu koji pokriva specifične potrebe za posebne namjene: Berlingo Electric za sve one koji se žele kretati ili dostavljati robu u gradskim i prigradskim područjima, C-Zéro koji nudi dobu upravljivost i okretnost u gradu te E-MEHARI u kojem se četiri osobe mogu voziti s vjetrom u kosi, proizveden po uzoru na legendarni model Méhari.

CITROËN novim vozilom SUV C5 Aircross Hybrid obilježava prijelaz na proširenu gamu koja će ubrzo biti obogaćena potpuno električnim vozilima i vozilima s punjivim hibridnim motorima, kao i s učinkovitim i snažnim motorima s unutarnjim izgaranjem te posebnim električnim vozilima.

Novi SUV C5 Aircross Hybrid prvi je punjivi hibridni model marke CITROËN u okviru strategije Core Model Strategy kojom se planira do 2023. postići da 80 % game ima električnu izvedbu, a do 2025. i cijela gama.

Dakle, počevši od modela SUV C5 Aircross, svi novi modeli koje će Marka staviti na tržište imat će i električne izvedbe, što je pokazatelj doprinosa marke CITROËN odgovornoj energetskoj tranziciji.

Novi SUV C5 Aircross Hybrid simbolizira pravu ponudu svestranosti za kupce koji žele iskoristiti sve prednosti obiju vrsta energija: potpuno električni način rada u gradu za svakodnevne vožnje, a motor s unutarnjim izgaranjem za duža putovanja.

S ovom proširenom ponudom električne mobilnosti CITROËN ispunjava očekivanja kupaca koji traže dobro osmišljenu mobilnost, posebno u svojim svakodnevnim vožnjama tijekom tjedna, a da se pritom ne moraju odreći dužih putovanja koja su sinonim za bijeg od svakodnevice i slobodu. Ovaj model s punjivim hibridnim motorom ispunjava očekivanja i privatnih i poslovnih kupaca jer svi oni žele manji trošak upotrebe. To su dva profila kupaca koji vode računa o energetskoj tranziciji i koji traže štedljive, snažne i učinkovite motore za praktičnu svakodnevnu mobilnost bez ograničenja.

Kopirati
Drag cursor here to close