Iz 1965.

Bondov Aston Martin DB5 polovinom kolovoza na dražbi

RM/Sotheby's, službena aukcijska kuća Aston Martina, najavila je prodaju "najpoznatijeg automobila na svijetu" i možda najzastupljenijeg Aston Martina svih vremena.
AutoMoto / Flash | 09. 07. 2019. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najpoznatijih automobila na svijetu, Aston Martin DB5, koji je vozio Sean Connery u ulozi Jamesa Bonda u filmovima "Goldfinger" i "Operacija grom" bit će ponuđen na dražbi RM/Sotheby'sa u kolovozu.

Jedan od četiriju Aston Martina DB5 iz 1965., izrađenih za Eon Productions za treći film o Bondu dio je filmske povijesti koji bi na dražbi mogao postići rekordnu cijenu u rasponu od četiri do šest milijuna dolara.

Riječ je o jednom od dvaju primjeraka Aston Martina DB5 opremljenih Bond uređajima i jednom od samo triju 'preživjelih' primjeraka što ih je naručio Eon Productions.

Dva gotovo identična automobila izrađena su i posuđena Eon Productionsu za snimanje, pri čemu je svaki trebao ispuniti različitu ulogu - jedan je bio namijenjen kaskaderskim vožnjama zbog čega je trebao biti lagan i brz, a drugi za unutarnje snimke i krupne planove, zbog čega je opremljen funkcionalnim modifikacijama.

Premda primjerak koji će se 15. kolovoza ponuditi na dražbi nije nijednom korišten za vrijeme snimanja filma, bio je opremljen telefonom u vozačkim vratima za komunikaciju sa sjedištem tajne službe MI6 te skrivenim odjeljkom ispod sjedala vozača s nekoliko tipova oružja.

RM/Sotheby's, službena aukcijska kuća Aston Martina, najavila je prodaju "najpoznatijeg automobila na svijetu" i možda najzastupljenijeg Aston Martina svih vremena.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da je uspjeh "Goldfingera" predstavljao velik uspjeh i za Aston Martin, što je rezultiralo porastom prodaje automobila DB5.

Kopirati
Drag cursor here to close