Električna budućnost

BMW napušta automatski mjenjač s dvije spojke!

BMW planira ulagati velika sredstva u električne automobile i ne isplati se više raditi na razvoju mjenjača s dvije spojke
AutoMoto / Flash | 16. 01. 2021. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno vrijeme su mjenjači s dvostrukom spojkom bili najveći hit, ponajviše zbog ekspresnog mijenjanja brzina. Sad, međutim, mnogi proizvođači predstavljaju klasične automatske mjenjače, a BMW je upravo objavio da odustaje od mjenjača s dvostrukom spojkom.

Mjenjači s dvostrukom spojkom posebno su bili popularni u M odjelu (ugrađen je i u sjajni M2), ali u BMW-u sad tvrde da im je klasični automatski mjenjač s osam stupnjeva bolja opcija i da će ga koristiti u budućnosti.

U BMW-u kažu da osamstupanjski mjenjač ima iste performanse kao sedamstupanjski s dvostrukom spojkom, s brzinom više brzine su bliže postavljane i harmoničnija je veza s motorom, bolja je potrošnja goriva te je moguće kombinirati ga i s vozilima s pogonom na sve kotače.

Mjenjač s dvostrukom spojkom bio je predviđen samo za vozila sa stražnjim pogonom, prenosi Revija HAK. BMW planira ulagati velika sredstva u električne automobile i ne isplati mu se više raditi na razvoju mjenjača s dvoje spojke.

Kopirati
Drag cursor here to close