Nakon Fiata i Zastave

BMW kupcima nudi 128-icu!

U BMW-u naglašavaju kako je ovaj model uz snažniji motor dobio i bitno modificirani ovjes koji će s izravnijim upravljačem nuditi daleko više vozne dinamike
AutoMoto / Flash | 18. 09. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon monovolumena još jedan model dobio je prednji pogon, a sada mu je dodan opaki motor.

Serija 1 je u najnovijoj iteraciji počela voziti s prednjim pogonom čime se dodatno približila mainstreamu kompaktne klase. Kako bi se ipak zadovoljili apetiti onih sklonijoj sportskoj vožnji, dolazi malo paprenija izvedba.

Zove se 128ti, a pokreće je 2.0 turbo benzinac s maksimalnih 265 KS. Usuglašen je s prednjim pogonom opremljenim Torsen diferencijalom s djelomičnim proklizavanjem stupa na teritoriju gdje vlada Golf GTI. U kombinaciji osam-stupanjske automatike ima 100 km/h za 6,1 sekundi.

BMW 128ti review: 261bhp hot hatch prototype tested

I thought BMW already made a 1 Series hot hatch called the M135i?Correct. It still does. It develops 302bhp, shares it between all four wheels, and costs £37,740. It's a rival to the Audi S3, Mercedes-AMG A35 and the next VW Golf R, which all make north of 300bhp and send it road-wards with four-wheel drive.

U BMW-u naglašavaju kako je ovaj model uz snažniji motor dobio i bitno modificirani ovjes koji će s izravnijim upravljačem nuditi daleko više vozne dinamike, prenosi Index Auto. M Sport ovjes spušta auto za 10 mm, ali je tvrđe podešen nego u M135i od kojeg je posudio i kočnice. Ne treba napominjati da je ovaj model i oko 80 kg lakši od M135i s xDrive pogonom.

Treći model u BMW-ovoj povijesti s TI (Turismo Internazionale) oznakom je ujedno i prvi sportaš s prednjim pogonom pa će biti doista zanimljivo vidjeti s kakvom voznom dinamikom vlada ovaj model.

Prodaja modela na europskim cestama kreće u studenome. Kao orijentir cijene spomenimo kako M135i kreće od oko 48.000 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close