Najnovija limuzina iz Münchena

VIDEO | BMW naciljao Porsche Panameru: M8 Gran Coupe, auto za pasti na dupe!

Ovaj je automobil zaista bacio rukavicu Porscheu Panameri, koja je nedodirljiva u klasi ovakvih luksuznih limuzina.
AutoMoto / Flash | 19. 06. 2019. u 16:10 Bljesak.info
The first-ever BMW 8 Series Gran Coupe

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon brojnih fotografije koje su prošlog tjedna 'procurila' u javnost, BMW je danas napokonobjavio službeni set fotografija svoje najnovije limuzine - serije 8 Gran Coupe.

Da, to je coupe s četverim vratima. Za razliku od 'sportskije' serije 8 Coupe, Gran Coupe donosi 20 centimetara duži međuosovinski razmak, a viši je 61 te sveukupno duži 230 milimetara. Naravno, to je donijelo velike količine novog prostora u unutrašnjosti, u kojoj se sada itekako ugodno boravi, s dovoljno mjesta za noge i glavu čak i kod viših putnika.

Ovaj je automobil zaista bacio rukavicu Porscheu Panameri, koja je nedodirljiva u klasi ovakvih luksuznih limuzina.

Zapremina prtljažnika Gran Coupea iznosi 440 litara, a cijeli je automobil za svega 70 kilograma teži od dvovratnog Coupea.

Iz BMW-a kažu kako to nije utjecalo na performanse i ponašanje ovog auta u sportskoj vožnji, no to zapravo kod ovakve vrste automobila niej toliko ni važno. BMW serije 8 Gran Coupe luksuzan je i prestižan automobil sposoban za kruzanje gradom ili krstarenje autocestama, a svojim izgledom nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

U ponudi su tri različita motora. Početni je model 840i, koji ima 3,0-litreni turbobenzinski 'šestak', 340 KS i stražnji pogon, a slijede ga jednaki 840i s 320 KS, no s xDrive pogonom na sve kotače te dizelska varijanta 840d xDrive, prenosi Auto Start. Taj dizelaš pokreće 3,0-litreni motor sa 320 KS i ima pogon na sve kotače. Svi modeli upareni su s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem Steptronic.

Vrh početne ponude BMW serije 8 Gran Coupe je svakako model M850i xDrive. Njega pokreće 4,4-litreni twinturbo benzinski V8, koji razvija velikih 530 KS i 750 Nm okretnog momenta. Kasnije stiže i M8 Gran Coupe, koji će razvijati velikih 600 KS (625 KS u izdanju Competition)...

Što se ovjesa iz BMW M odjela tiče, on je aktivan i adaptivan za različite načine vožnje, a tu je i aktivni stražnji diferencijal. U unutrašnjosti su najbolji materijali i izvrsna završna obrada uz veliku posvećenost i najmanjim detaljima. Osim toga, tu su i moderni infotainment s iDriveom te 12,8-inčni digitalni kokpit i 10,25-inčni središnji zaslon na dodir.

BMW je objavio početne cijene svih modela serije 8 Gran Coupe, koji će u prodaju u Njemačkoj stići u rujnu. Za bazni 840i Gran Coupe trebat će se platiti 91.500 eura, a za 840i xDrive 94.800 eura. Dizelski 840d xDrive koštat će 97.000 eura, a snažni benzinac M850i xDrive koštat će velikih 122.700 eura.

Kopirati
Drag cursor here to close