#MPower

BMW M5 CS je stigao

Najkraće, M5 je supersportska limuzina izvanserijskih performansi, a CS izvedba dodatno izbrušen bolid trkaćih aspiracija.
AutoMoto / Flash | 02. 02. 2021. u 10:10 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najsportskiji BMW serije 5 je najpovoljniji u Americi, dok europske cijene osciliraju od zemlje do zemlje.

M5 CS je tek predstavljen, no sve je više onih koji ne govore o performansama, već raspravljaju o cijeni.

Čudno, pogotovo jer ovaj BMW predstavlja vjerojatno najbolje što u segmentu može ponuditi bavarska tvrtka i njemačka autoindustrija uopće. A s time možemo reći kako ni ostatak svijeta nema bolju ponudu.

Najkraće, M5 je supersportska limuzina izvanserijskih performansi, a CS izvedba dodatno izbrušen bolid trkaćih aspiracija. Poboljšan u svim egzistencijalno bitnim područjima, od podvozja do masa, sa 635 KS predstavlja san mnogih.

A taj san najmanje će platiti Ameri. Početna cijena u Americi za M5 CS je oko 117.000 eura, dok je u Europi osjetno viša. U Njemačkoj ne ide za manje od 180.400 eura, dok je u Francuskoj početna cijena čak 199.900 eura. Prevedeno, to znači da će Francuz platiti CS koliko će Amerikanac morati izdvojiti za isti CS i gotovo još jedan M5.

I sad još jedna zbunjujuća stavka koja ruši tezu da je sve u porezima. Naime, BMW M5 u Njemačkoj starta cijenom od 91.900 eura, dok mu je u Americi cijena 103.500 dolara, što je oko 8000 dolara manje.

Kopirati
Drag cursor here to close