Jedan od pet najprodavanijih crossovera

AvtoVAZ započeo proizvodnju obnovljene Lade 4x4

Najveći ruski proizvođač automobila AvtoVAZ započeo je s proizvodnjom čuvenog terenca Lada 4x4 s obnovljenim interijerom.
AutoMoto / Flash | 24. 11. 2019. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenose ruski mediji, tvrtka je 18. studenog započela s predserijskom proizvodnjom, izbacujući dnevno šest restiliziranih vozila, dok će od 27. studenog u potpunosti prijeći na proizvodnju terenaca s novim salonom.

Prodaja automobila s promijenjenom instrument pločom, središnjem konzolom, stropom, novom formom sjedala, kao i stražnjom klupom s udobnim naslonima za glavu, poboljšanim elektronički reguliranim grijanjem, antenom na krovu i drugim novitetima, počet će u prosincu ili siječnju iduće godine. Kao i do sada vozilo će biti opremljeno s 1,7 litarskim atmosferskim motorom od 83 konjske snage uparenim s petobrzinskim mjenjačem.

Ranije je bilo riječi o tome da bi Lada 4x4 mogla dobiti platformu saveza Renault–Nissan za automobile srednje veličine CMFB-LS. Kako je direktor AvtoVAZ-a Nicolas Maure isticao, tvrtka nastoji sačuvati vrhunske terenske karakteristike čuvenog vozila, prenosi Russia Beyond Hrvatska.

Očigledno je da radimo na nasljedniku postojećeg modela Lada 4x4, razmatramo moguću sinergiju s alijansom Renault–Nissan, uključujući eventualno korištenje zajedničke platforme, rekli su iz AvtoVAZ-a.

Lada 4x4 je i dalje iznimno popularni model na ruskom tržištu automobila i jedan od pet najprodavanijih crossovera. U prvih deset mjeseci ove godine prodano je 26 325 primjeraka, što je tri posto manje nego u istom razdoblju lani, ali je to, s obzirom na padajuće tržište, stabilna potražnja.

Kopirati
Drag cursor here to close