Nije za vozit' krtolu i kupus

Audi A4 RS - brutalni karavan sad ima čak 500 KS!

Uostalom, ovo je vjerojatno zadnji čistokrvni benzinac u RS4 ponudi. Iduća generacija bit će hibridna.
AutoMoto / Flash | 09. 06. 2020. u 15:00 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je karavan za odlikaše.

Iako ispod poklopca već neko vrijeme nije V10, pa ni V8 motor, Audijevi karavani s RS oznakom itekako su opaki. Posebno kada ih dodatno sredi ABT Sportsline.

Jedan takav primjerak dopao je Auditography, a to je jamstvo savršenog spoja brutalnog automobila i prelijepog krajolika. Autori videa zaputili su se u njemački Fussen, i to u Audiju RS4.

U ovom slučaju 2.9 V6 biturbo smješten ispod poklopca daje 530 KS i 680 Nm, što je fini skok od standardne ponude. A to znači doista puno, vjerojatno potpuno novi doživljaj za upravljačem. Vjerovali ili ne, ovaj nominalno obiteljski karavan ima stotku za 3,55 sekundi, a neće posustati sve do 300 km/h. Podsjetimo, standardni RS4, ako se može zvati standardnim, ima 100 km/h za 4,1 sekundi, a smije do 250 km/h.

Ono po čemu se ovaj RS4 dodatno ističe je dizajn. Agresivno skrojena osnova sada je dodatno začinjena crnim finišem sa samo jednim kontrastnim detaljem – crveno obojenim čeljustima kočnica. Renomirani tuner se odlučio za naplatke od 21 inča, a usudio se dirati i ispuh. Umjesto ovalnih završetaka izbor je pao na četverostruke topove.

Ako ste jedan od onih koji pate na Audi, onda već znate da je Auditography obavezno štivo.

Uostalom, ovo je vjerojatno zadnji čistokrvni benzinac u RS4 ponudi. Iduća generacija bit će hibridna.

Kopirati
Drag cursor here to close