Pametna vožnja

Android Auto stiže u BiH

Google uveliko surađuje i s raznim proizvođačima automobila kako bi proizvodili svoje automobile sa integriranim Android Auto operativnim sustavom.
AutoMoto / Flash | 04. 12. 2020. u 16:20 Bljesak.info
Hit the road with Android Auto's new look

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Googleov operativni sustav za automobile, Android Auto, širi se na nekoliko novih tržišta širom svijeta, objavila je ova američka tehnološka kompanija.

U narednih nekoliko mjeseci Android Auto bit će dostupan u čak 36 novih zemalja, a među njima se nalaze i neke države bivše Jugoslavije.

Kompanija Google ovim potezom uveliko razmišlja o budućnosti svog Android Auto operativnog sistema, a nedavno su iz ove kompanije objavili da će najnovija verzija njihovog operativnog sistema, Android 11, omogućiti bilo kojem vlasniku telefona kojega pokreće Android 11 da se poveže s Android Auto, a sve to dok povezano vozilo podržava Wi-Fi od 5 GHz. Tako Google udvostručuje broj zemalja na svijetu koje imaju podršku za Android Auto.

Foto: Bljesak.info / Android Auto stiže u BiH

Također, ova kompanija uveliko surađuje s raznim proizvođačima automobila kako bi proizvodili svoje automobile sa integriranim Android Auto operativnim sustavom.

Tako je Google već zaključio ugovore s Audijem i Volvom, a koji se odnose na Android Auto, prenosi Bajtbox.

U nastavku članka donosi popis zemalja koje će uskoro dobiti Android Auto. Očekivano, na listi se nalazi najviše europskih zemalja, a među njima se nalaze i četiri zemlje bivše Jugoslavije, a to su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija i Srbija. Tu su i tri iz Azije te dvije iz Afrike.

Lista zemalja koje će u skorije vrijeme dobiti Android Auto

Europa: Albanija, Švedska, Danska, Norveška, Nizozemska, Belgija, Poljska, Portugal, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Estonija, Finska, Grčka, Mađarska, Island, Latvija, Luksemburg, Litva, Makedonija, Malta, Moldavija, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Armenija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina i Ukrajina

Azija: Turska, Tajland, Indonezija

Afrika: Angola, Bocvana

Kopirati
Drag cursor here to close