Nije se kvalificirao

Alonso ostao bez nastupa u Indianapolisu

U svom prvom nastupu Alonso se prošao kvalifikacije i dugo vodio u prije nego što mu je otkazao Hondin motor
AutoMoto / Flash | 21. 05. 2019. u 09:04 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika nagrada Monte Carla, 24 sata Le Mansa i Indianapolis 500. Famozni "Triple crown" u svijetu automobilizma. Do sada je samo jedan vozač, legendarni pokojni Graham Hill uspio slaviti u sve tri utrke. Još jedan bivši svjetski prvak je na dobrom putu da ponovi taj podvig, ali barem za sada će morati čekati još jednu godinu. Jer se nije kvalificirao za ovogodišnju utrku u Indianapolisu.

U svom prvom nastupu Alonso se prošao kvalifikacije i dugo vodio u prije nego što mu je otkazao Hondin motor. Ove godine je doživio nešto što mu se nikada ranije nije dogodilo u karijeri. Niti onda kada je vozio za slabi Minardi.

Problemi za Alonsa su počeli još na prvom slobodnom treningu kada se zabio u zaštitnu ogradu, poprilično uništivši bolid McLarena koji očito više nije pravi. Probali su u momčadi McLarena čak se pomoći nekim dijelovima uzevši ih od Andretti Autosporta, ali ni to nije pomoglo.

U subotnjim kvalifikacijama Fernando je završio na najgorem mogućem mjestu, 31. Najboljih trideset je osiguralo nastup u utrci, a to trideseto je pripalo Britanki Pippi Mann koja je imala vrijeme 227.244, dok je Alonso bio nešto sporiji 227.224.

Ipak, Fernando je imao novu priliku. Po pravilima, vozači na pozicijama od 31 do 36 voze dodatne kvalifikacije u nedjelju pri čemu će najbrža tri osigurati nastup, ali ni to mu nije pomoglo. Do posljednjeg kruga je Fernando bio na prolaznom, 33. mjestu, ali ga je Kyle Kaiser u posljednjem pokušaju prestigao za samo 0.019mph.

"Dali smo najbolje od sebe, čak i s potpuno drukčijim postavkama i pristupom, četiri kruga punoga gasa, ali nismo bili dovoljno brzi. Nije jednostavno voziti 365 km/h na stazi i pokušavati biti još brži.Dali smo sve od sebe i bili smo hrabri, ali ljudi su odradili bolji posao od nas. Ako me pitate zašto je to tako, bolje pitajte ljude u McLarenu koji su pripremali bolid za nastup. Iza mene je težak tjedan, bez dvojbe", dodao je na kraju dvostruki svjetski prvak.

Kopirati
Drag cursor here to close