Tradicija se prekida

AMG Mercedes napušta stražnji pogon

Vjerovali ili ne, iza ove odluke stoji tržište, a kupac je uvijek u pravu.
AutoMoto / Flash | 30. 04. 2019. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi šok za ljubitelje AMG-a, najveće performance marke na svijetu.

Samo tjedan dana nakon što je prvi čovjek AMG-a Tobias Moers objavio skori "prelazak na struju", odnosno elektrifikaciju svih modela od 2021. godine, nova bomba iz Mercedesovog vatrenog odjela. Novost je da AMG miče stražnji pogon iz ponude.

Stvari nisu toliko strašne da bi prešli na prednji pogon, ali vozački puristi sasvim sigurno neće biti zadovoljni. Svi modeli, pa i AMG GT, imat će 4Matic pogon, doznaje britanski Autocar u intervjuu s Moersom.

Vjerovali ili ne, iza ove odluke stoji tržište, a kupac je uvijek u pravu. "Kupci su sami odlučili i većina je rekla da želi pogon na sve kotače", otkrio je Moers britanskom magazinu. A kao primjer daje E-klasu AMG, koju su kupci u 90% slučajeva birali upravo s pogonom na sve kotače.

Kad smo kod najbrutalnijih od svih, modela AMG GT, Moers kaže da je inferioran upravo zbog neupotrebljivosti uzrokovanom nedostatkom pogona na sve kotače, prenosi Index.hr. Navodno kupci zato radije biraju Porsche 911, Lambo Huracan i ostale koji se nude i s pogonom na sve kotače.

Dakle, da rezimiramo, AMG će uskoro imati isključivo hibride u ponudi, svi će imati 4Matic pogon, a uskoro se ukida i V12. Stoga, ako želite rasni AMG, morat ćete vjerojatno skočiti do Aston Martina ili požuriti i kupiti S65 Final Edition.

Kopirati
Drag cursor here to close