Prvak se ispričao

FIA i hrvatska policija kaznile Ogiera

AutoMoto / Flash | 25. 04. 2021. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U prostorijama II. Postaje prometne policije sa Sebastienom Ogier na okolnosti prometne nesreće i napuštanja mjesta nesreće obavljeno je kriminalističko istraživanje.

Zbog počinjenih prekršaja izazivanja prometne nesreće iz čl. 43, napuštanja mjesta događaja prometne nesreće iz. čl. 176 te ne postupanja po naredbi policijskog službenika iz čl. 32 Zakona o sigurnosti cestovnog prometa pokrenut je prekršajni postupak.

U postupku mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 6 mjeseci. Izrečenu novčanu kaznu je platio.

Sebastien Ogier osobno se ispričao policijskim službenicima koji su prema njemu postupali i iskazao žaljenje", stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Podsjetimo, aktualni i sedmerostruki svjetski prvak je bio sudionik prometne nesreće u nedjelju ujutro oko 7,15 sati, dok je bio na putu za 17. brzinac u sklopu Croatia Rallya, treće utrke Svjetskog prvenstva u reliju.

Francuz je sa suvozačem išao s Velesajma Avenijom Dubrovnik prema zadnjoj etapi Croatia Rallyja, da bi se kod zgrade Porezne uprave u Sopotu neoprezno prestrojio u desnu traku.

U tom trenutku mu je po desnoj strani na desni dio vozila naletio osobni automobil, koji je potom završio na ugibalištu autobusne stanice. Ozlijeđenih nije bilo, a utvrđena je tek materijalna šteta i na osobnom vozilu i na Ogierovoj Toyoti Yaris WRC koja vrijedi oko 700.000 eura.

Isprika prvaka

Ogier je u priopćenju koje je objavio na društvenim mrežama porekao navode da je bježao s mjesta nesreće.

"Želio bih se ispričati i pojasniti incident koji se dogodio jutros. Iako neke snimke nagovještavaju drugačije, zaustavili smo se policiji nakon naše prometne nesreće. Prvo smo se uvjerili da drugi vozač nije ozlijeđen, a zatim smo sve objasnili policiji i pokazali im sve dokumente. Nažalost, došlo je do velikog nesporazuma zbog jezične barijere. Sad je sve jasno, svi smo zajedno i sretni smo što se nitko nije ozlijedio", napisao je Ogier i uz priopćenje objavio sliku ispred zgrade MUP-a u Zagrebu.

Kazna i od Međunarodne automobilističke federacije

I Međunarodna automobilistička federacija (FIA) odredila je svjetskom prvaku dvije kazne povezanima s nesrećom, a s kojima će ukupno morati platiti 7000 eura.

FIA je procijenila da je Ogier stvorio "nesigurnu situaciju" te da je Ogierovo ponašanje u incidentu "protivno interesu motosporta". Kazna za to je 5000 eura i, dodatno, zabrana sudjelovanja na jednoj WRC utrci, ali uvjetno. Odnosno, ta će se kazna primijeniti samo u slučaju ako Ogier ponovo prekrši FIA-ina Sportska pravila.

Dodatnih 2.000 eura Ogier će morati platiti na račun FIA-e zato što je nakon nesreće na jednom od semafora prošao kroz crveno.

Podsjetimo, francuski vozač Sebastien Ogier (Toyota) pobijedio je u nedjelju u prvom izdanju Croatia Rallyja, trećem natjecanju Svjetskog prvenstva u reliju.

Kopirati
Drag cursor here to close