Nissan GT-R opet u modi

Talijani udahnuli život Godzilli

Očaravajući GT-R50 by Italdesign Concept tako je postao serijski model koji ulazi u proizvodnju kao limited edition model.
AutoMoto / Flash | 10. 12. 2019. u 14:45 Bljesak.info
GT-R50 by Italdesign Delivery

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nissan GT-R već je doista dugo na tržištu, no u Nissanu su još jednom odlučili skrenuti pažnju automobilističke javnosti i fanova supersportskih jurilica na svoju Godzillu.

Očaravajući GT-R50 by Italdesign Concept tako je postao serijski model koji ulazi u proizvodnju kao limited edition model.

Iz Nissana su objavili kako su zaprimili značajan broj depozita za limitiranu izvedbu čiji izgled potpisuje čuvena talijanska dizajnerska kuća te da je u tijeku upravo izrada modela prema specifičnim zahtjevima svakog od naručitelja.

Isto tako, javljaju da još ima "slobodno" nekoliko od 50 planiranih primjeraka koji će se proizvesti, te da zainteresirani požure.

GT-R50 - A no-limits reimagining of the Nissan GT-R

The GT-R50 by Italdesign starts with Nissan's latest GT-R NISMO and re-interprets it with a European-style sensibility combining Japanese brute force and Italian craftsmanship.

Prva isporuka održat će se na Salonu automobila u Ženevi u ožujku iduće godine te će svi primjerci biti isporučeni kupcima do kraja 2021. godine.

Za razliku od koncepta pokazanog 2018. u čast 50 godišnjice GT-R modela i Italdesigna, serijski primjerak sudeći prema fotografijama koje je Nissan pustio u optjecaj, bit će gotovo identičan s tom razlikom da će imati normalne retrovizore, a ne kamere umjesto njih, prenosi Auto Klub.

Ispod poklopca se nalazi ručno izrađen 3,8-litreni twin-turbo V6 od 720 KS i 780 Nm najvećeg okretnog momenta.

"Kupci su dobili priliku da personaliziraju svoje primjerke zahvaljujući Italdesignu kako bi imali ultra rijedak automobil izrađen prema narudžbi, jednostavno, pravo remek-djelo na kotačima s brutalnim pogonom ručne izrade", izjavio je Bob Laishley šef sportske divizije Nissana.

Na koncu cijena: 990.000 eura što Nissan GT-R50 by Italdesign čini pet puta skupljim od standardnog Nissana GT-R Nismo...

Kopirati
Drag cursor here to close