Uzbuna, a ustvari lažnjak

Policija u Sarajevu isključila iz prometa samo jedan automobil

U skladu s ovim, sarajevski policajci kontrolirali su 225 motornih vozila u prometu. Od toga je upozoreno 27 vozača, a sankcioniran je jedan vozač teretnog motornog vozila zbog nepoštivanja postavljene prometne signalizacije.
AutoMoto / Flash | 14. 01. 2020. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom trajanja epizode "Uzbuna" i zabrane kretanja automobila čiji motori imaju normu Euro 3 i manju, a uslijed opasnog zagađenja zraka u Kantonu Sarajevu, prometni policajci isključili su iz prometa samo jedno vozilo, dok je 27 vozača upozoreno.

Naime, postupajući prema Odluci Vlade KS, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je u periodu od 11. do 14. januara 2020. godine, od trenutka proglašenja epizode "Uzbuna", poduzimala mjere i radnje iz djelokruga svoga rada u skladu s pozitivnom zakonskom propisima i podzakonskom regulativom, piše sarajevski Kilx.ba.

U skladu s ovim, sarajevski policajci kontrolirali su 225 motornih vozila u prometu. Od toga je upozoreno 27 vozača, a sankcioniran je jedan vozač teretnog motornog vozila zbog nepoštivanja postavljene prometne signalizacije. U periodu trajanja epizode "Uzbuna" pružene su i dvije asistencije Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Sarajevo Air Quality Index (AQI) and Bosnia Herzegovina Air Pollution | AirVisual

Sarajevo Air Quality Index (AQI) is now Unhealthy. Get real-time, historical and forecast PM2.5 and weather data. Read the air pollution in Sarajevo, Bosnia Herzegovina with AirVisual.

Podsjećamo, planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka na području Kantona Sarajevo, propisano je, da će u slučaju, da je na snazi epizoda "Uzbuna", policijski službenici Uprave policije pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja zabrane kretanja automobila, u Zoni A, čiji dizel motori imaju normu Euro 3 i manju te zabranu kretanja teretnih vozila čiji motori imaju normu Euro 3 i manju, putem postavljene privremene prometne signalizacije Ministarstva prometa.

Ovim Planom propisano je, da će u slučaju da je na snazi epizoda "Uzbuna", policijski službenici pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja privremenog ograničenja upotrebe motornih vozila.

Uprava policije će i dalje, u slučaju, da je na snazi jedna od epizoda iz Plana interventnih mjera, aktivno nastaviti s primjenom odredaba Plana, u skladu sa svojim nadležnostima i propisanim mjerama iz istog.

Kopirati
Drag cursor here to close