Svestrani Kanađanin

Zvijezda brdskog biciklizma se odlično snalazi u reli automobilu

„Raw 100“ je video format koji prikazuje sportaše u akciji na vizualno impresivan način u 100 sekundi dugom videu, popraćenom samo originalnim zvukom.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 25. 11. 2021. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklista Brandon Semenuk i filmaš Rupert Walker u video serijalu „Raw 100“ neprestano podižu standarde mogućeg. U najnovijoj epizodi, kanadska zvijezda mountain bikinga svog je dvotočkaša zamijenila Subaruom za reli.

„Raw 100“ je video format koji prikazuje sportaše u akciji na vizualno impresivan način u 100 sekundi dugom videu, popraćenom samo originalnim zvukom. Nakon šest nastavaka snimljenih na brdskom biciklu, MTB legenda Brandon Semenuk „ubacuje u brzinu više“ i sjeda u reli automobil.

Foto:PR / Zvijezda brdskog biciklizma se odlično snalazi u reli automobilu

Dvojac je viralnu popularnost stekao 2015. godine kada su objavili svoj prvi video, da bi potom nastavili objavljivati nove uratke svake godine.

Video: Brandon Semenuk Drops his First Raw 100 Rally Edition

Za njihov najambiciozniji projekat do sada Semenuk, njegov suvozač John Hall i Walker otputovali su do zabačenih, neasfaltiranih cesta u Montpellieru (Quebec, Kanada).

Kada nije zauzet ispisivanjem povijesti na Red Bull Rampageu (vlasnik je rekordne četiri titule), gradnjom kreativnih staza na natjecanju Red Bull Joyride 2022 ili pretvaranjem napuštenih rudnika u vrhunske biciklističke kampove, 30-godišnji Semenuk gradi ime na sjevernoameričkoj reli sceni.

Od 2010. godine i svoje prve reli trke, Semenuk je sakupio pet pobjeda u Kanadskom reli prvenstvu (CRC) i par titula na Sjevernoameričkom reli kupu (NARC).

Foto:PR / Zvijezda brdskog biciklizma se odlično snalazi u reli automobilu

„Brandon je veoma smiren, proračunat vozač koji izuzetno brzo razmišlja i zna kako iz automobila izvući maksimum“, objašnjava veteran relija Hall, rođen u Velikoj Britaniji.

Prošle godine Semenuk se uz timskog kolegu i također svestranog sportaša - Travisa Pastranu - natjecao za američki tim Subaru Motorsportsa. Bio je treći u ukupnom poretku Nacionalnog vozačkog prvenstva (ARA), te je sa četiri pobjednička postolja i pobjedom zaključio sezonu Cooper Tire Oregon Trail relija.

Video: The Ultimate Brandon Semenuk RAW 100 Compilation

Semenuk i Hall su se žestoko borili preko 600 kilometara (u 18 etapa makadama i ceste) kako bi izborili prednost od svega 23 sekunde ispred Pastrane i njegovog suvozača Rhianona Gelsomina, u jednoj od njegovih najtežih trka ikad.

Foto:PR / Zvijezda brdskog biciklizma se odlično snalazi u reli automobilu

„Trka je počela u vlažnim uvjetima, s izuzetno skliskim putevima i rizičnim spustovima - što sve ide Brandonu na ruku. Znali smo da ćemo imati prednost sve dok ostanemo fokusirani i budemo vrhunski vozili. Prvi dan smo završili sa 35, a drugi sa 24 sekunde prednosti u odnosu na Travisa. Subaru je zauzeo sva tri mjesta na pobjedničkom postolju, a Brandon i ja smo bili prvi u Oregonu te treći u ukupnom poretku prvenstva“, kaže Hall.

Kopirati
Drag cursor here to close