U Mercedesu se boje mogućeg scenarija

Wolff: Bojim se da sudar može odlučiti prvaka

Verstappen vodi u poretku zahvaljujući jednoj pobjedi više, a ako u Abu Dhabiju oba vozača ostanu bez bodova prvenstvo će osvojiti Verstappen, što je scenarij koji brine Wolffa.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 06. 12. 2021. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utrku za VN Saudijske Arabije obilježio je žestoki duel između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena. Bilo je tu svega, kao nekada u vrijeme Senne i Prosta. Hamilton je izdržao, utrku je završio sa uništenim difuzorom s desne strane prednjeg krila kojeg je uništio lošom reakcijom prilikom preticanja Nizozemca. Par trenutka kasnije smo vidjeli na snimku burnu reakciju Tota Wolffa u trenutku kada je Hamilton napravio veliku grešku koja ga je mogla skupo koštati.

Verstappen vodi u poretku zahvaljujući jednoj pobjedi više, a ako u Abu Dhabiju oba vozača ostanu bez bodova prvenstvo će osvojiti Verstappen, što je scenarij koji brine Wolffa. Dan poslije oglasio se i sam Wolff koji je poslao upozorenje pred posljednju utrku.

"Znate da sam rekao da su u Brazilu donijeli odluku koja je presedan kada suci nisu istražili Verstappenovu žestoku obranu u četvrtom zavoju kojom je i sebe i Hamiltona prisilio na vožnju izvan staze.Ako se takvi incidenti neće istraživati onda bi to moglo ružno završiti za prvenstvo. Mi samo želimo čisto prvenstvo, neka pobijedi najbolji čovjek. Ako je to Max mogu živjeti s tim, ali to mora biti poštena utrka", reći će Wolff.

Ovakvu situaciju u Formuli 1 smo posljednji put imali prije 47 godina, kad je Brazilac Emerson Fittipaldi na koncu završio tri boda ispred Švicarca Claya Regazzonija. Naslov prvaka je 1994. godine Michael Schumacher osvojio nakon što se namjerno zabio u Damona Hilla. Schumacherov bolid se od siline udarca izvrnuo na bok pa udario u zaštitnu ogradu dok kasniji prvak svijeta iz 1996. godine nije mogao nastaviti zbog slomljenog ovjesa. Schumacher je na neslavan, ali povijesni način stigao do prvog naslova u karijeri što je bila samo uvertira za sva postignuća kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close