ROKiT Williams Racing

Williams predstavio novi bolid putem videa

U vozačkoj postavi je povratnik Robert Kubica i domaći dečko George Russell koji ima svega dvadeset godina, ali i naslov svjetskog prvaka u Formuli 2.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 12. 02. 2019. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alan Jones (1980), Keke Rosberg (1982), Nelson Piquet (1987), Nigel Mansell (1992), Alain Prost (1993), Damon Hill (1996) i Jacques Villeneuve (1997) su vozači koji su osvajali naslove prvaka s Williamsom. Nekada slavnim Williamsom koji već godina luta u želji povratka na stare staze.

Bolid je iz godinu u godinu slabiji, vozači su u posljednje tri miljama daleko od postolja. Samo u prošloj godini su Stroll i Sirotkin ostvarili tri plasmana od osmog do desetog mjesta. Bottas je 2016. godine bio posljednji vozač Williamsa na postolju, radilo se o VN Kanade.  Pastor Maldonado posljednji pobjednik još 2012. godine u Španjolskoj.



Novi bolid Williams je predstavio videom, a javnost će ga moći bolje upoznati kada krenu testiranja u Barceloni. Zato se na predstavljanju najviše pričalo o samom sponzoru, kompaniji ROKit, britanskoj telekomunikacijskoj tvrtki. S ulaskom ROKita, ono što je bilo vidljivo na video snimcima te na prošlogodišnjem bolidu koju je izložen, jeste nešto drugačija boja s nešto manje bijelog prostora.



U vozačkoj postavi je povratnik Robert Kubica i domaći dečko George Russell koji ima svega dvadeset godina, ali i naslov svjetskog prvaka u Formuli 2. U svijetu Formule 1 postao je poznat nakon potpisivanja juniorskog ugovora s Mercedesom i titule prvaka GP3 serije.

"Mi se oduvijek trudimo promovirati mlade vozače u Formulu 1 te je to bio slučaj i ovdje. George ima veliku perspektivu te je u paddocku već sada cijenjen", rekla je između ostalog gazdarica ekipe Claire Williams.

Kopirati
Drag cursor here to close