Nijemac pogubio živce

Vettelu prijeti kazna zbog masnog psovanja u eteru

AutoMoto / AutoMoto Sport | 01. 11. 2016. u 11:03 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ferrarijev as Sebastian Vettel totalno je izgubio živce za vrijeme utrke za VN Meksika, a to bi ga moglo koštati sankcija od strane Međunarodne automobilističke organizacije (FIA). 

Vettel je bio maksimalno frustriran agresivnom obranom Red Bullovog tinejdžera Maxa Verstappena, koji ga je po njegovom mišljenju na stazi Hermanos Rodriguez namjerno usporavao kako bi ga učinio metom za timskog kolegu Daniela Ricciarda. 

“Zar ne vidite što radi, namjerno me usporava, učinite nešto!”, urlao je Vettel u radio razgovoru sa svojim boksom, inzistirajući kako bi ga Max morao propustiti naprijed, budući da je braneći se izletio i 'srezao' stazu, tako dobivši nepravednu prednost. 

Bijes je iskalio na kontroloru utrke Charlieu Whitingu kojeg je u eteru žestoko opsovao...

Kada mu je njegov trkaći inženjer pokušao objasniti da kontrola utrke razmatra situaciju, Vettel je pukao: “Znate šta, recite Charlieju da odj..., neka odj...!”

Vettel se kasnije ispričao, no čini se da to neće biti dovoljno. Daily Telegraph tvrdi da je FIA pod velikim pritiskom da kazni Nijemca, a kako je on vjerojatno najplaćeniji vozač današnjice, pretpostavlja se da se opcija novčane kazne ne razmatra. 

Umjesto toga, mogao bi ga zadestiti sportski penal - primjerice degradacija na startu utrke za VN Brazila. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close