Formula 1

Vettel i Leclerc dobili rogove: Ferrari predstavio novi bolid

Boje talijanskog tima će braniti nepromijenjena vozačka postava u odnosu na prošlu sezonu, a koju čine Charles Leclerc i Sebastian Vettel.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 12. 02. 2020. u 07:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ferrari / Novi bolid kultnog Ferrarija

Ekipa Ferarija na ekstravagantnoj svečanosti u kazalištu „Romolo Vali“ predstavila je bolid za predstojeću sezonu Formule 1, koji nosi nazvan SF1000 u čast toga što će talijanski tim sudjelovati na svojoj tisućitoj utrci u prvenstvu.

Boja bolida je ostalo skora ista kao i prethodne godine, a posebno mjesto i dalje zauzima inicijativa glavnog sponzora tima kompanije Phillip Morris - „Mission Winnow“.

Lijevo i desno iznad zračnog prostora, u sredini iznad pilotske kabine, nalaze se dva dodatna krila na Ferrariju 2020. godine, koja su već bila jasno prepoznatljiva tijekom prezentacije, a podsjećaju na rogove.

Foto: AFP /  Charles Leclerc i Sebastian Vettel pored bolida

„Jasno je da će ovo biti zanimljiva godina, prepuna neizvjesnog natjecanja, duga sezona, ali i važna zbog paralele koju moramo kreirati i razvijemo potpuno novi bolid u skladu sa propisima koji će stupiti na snagu od 2021. godine, tako da će tim biti izuzetno zauzet“, rekao je izvršni direktor Ferarija Louis Cammilieri.
 
„Imam povjerenje u naše žene i muškarce, njihovu kreativnost, disciplinu i odlučnost, a iznad svega radnu etiku koju su imali ranije, što je zaštitni znak ove kompanije, koju je pokrenuo naš osnivač Enzo Ferrari. Mattia Binotto i njegov tim rade odličan posao i radujemo se uspjesima koji nas čekaju“.

Boje talijanskog tima će braniti nepromjenjena vozačka postava u odnosu na prošlu sezonu, a koju čine Charles Leclerc i Sebastian Vettel.

Mladi Monegašanin je prije nekoliko tjedana potpisao novi ugovor po kojem će u Ferrariju ostati do 2024. godine, dok četverostrukom svjetskom prvaku ugovor istječe na kraju sezone.

Tijekom prošle sezone njih dvojica su zajedno upisali tri pobjede i devet prvih startnih pozicija.

Ovogodišnje prvenstvo Formule 1 starta Velikom nagradom Australije 15. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close