Potrebne promjene

Vettel: Formula 1 na ovaj način ne može opstati

"Formula 1 nije zelena, to nije upitno. No, živimo u vremenu u kojem imamo tehnologiju i mogućnosti učiniti formulu 1 zelenijom, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili na strasti", izjavio je Vettel.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 12. 10. 2021. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četverostruki svjetski prvak u formuli 1, njemački vozač Sebastian Vettel razmišlja o budućem zanimanju nakon što završi vozačku karijeru, a nije isključio mogućnost da ostane vezan uz sport u kojem je stekao slavu, a za kojeg je ustvrdio da mu možda prijeti i nestanak, ako se ne uvedu neke promjene, piše HINA.

"Nisam siguran što bi mogao biti pravi izbor. Neću voziti još deset godina. Naravno da razmišljam što nakon formule 1", izjavio je 34-godišnji Vettel u razgovoru za dnevnik Neuen Osnabruecker Zeitung iz kojeg je dijelove prenijela njemačka izvještajna agencija dpa.

"Najlakše bi bilo da postanem reporter neke televizije i ostanem u istoj poziciji još nekoliko godina. No, ne vidim se u tome", rekao je Vettel koji još za sljedeću sezonu ima ugovor s britanskom momčadi Aston Martin.

Ipak, iako se ne vidi kao stručni komentator i televizijski izvjestitelj s utrka formule 1, nije odbacio mogućnost ostanka u svijetu oktanskog cirkusa u nekoj drugoj funkciji, izražavajući interes za borbu protiv klimatskih promjena.

"Formula 1 nije zelena, to nije upitno. No, živimo u vremenu u kojem imamo tehnologiju i mogućnosti učiniti formulu 1 zelenijom, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili na strasti", izjavio je Vettel i naglasio:

"Sada se vode važni razgovori o tome što se u budućnosti može promijeniti. Ne bude li promjena, nisam optimističan. Ako se ništa ne promijeni, formula 1 može nestati."

Kopirati
Drag cursor here to close