Pada kiša napolju

Verstappen pobijedio u kaotičnoj utrci u Imoli, Miami u kalendaru F1 od 2022.

AutoMoto / AutoMoto Sport | 18. 04. 2021. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjednik kaotične i vrlo uzbudljive utrke u Imoli za VN Emilije Romagne je Max Verstappen u Red Bullu ispred vozača Mercedesa i sedmerostrukog prvaka Lewisa Hamiltona na drugom mjestu i fantastičnog Landa Norrisa u McLarenu na trećem mjestu.

Četvrti i peti su bili Ferrariji Charles Leclerc i Carlos Sainz.

"Bila je ovo vrlo izazovna utrka, posebno početak. Mislim da smo sve uspjeli odraditi kako je trebalo. Međutim, duga je sezona, treba ostati miran," kazao je 23-godišnji Nizozemac.

Utrku u Imoli obilježio je prekid u 33. krugu kada su se sudarili Valtteri Bottas (Mercedes) i George Russell (Williams) nakon čega su oba bolida izletjela sa staze i udarila u zaštitni zid.

Bila je to prva "crvena zastava" u Imoli od smrti legende Ayrtona Senne 1. svibnja 1994. Oba bolida su pretrpela velika oštećenja, no srećom Bottas i Russell su prošli neozlijeđeni.

Sedmerostruki svjetski prvak Hamilton je osvojio i dodatan bod za najbrži krug zbog čega je i zadržao prvo mjesto u generalnom poretku. Hamilton vodi sa 44 boda, dok je Verstappen drugi s bodom manje. Treći je Norris sa 27 bodova.

Sljedeća utrka je VN Portugala 2. svibnja.

Miami u kalendaru F1 od 2022.

Od iduće godine u kalendar svjetskog prvenstva formule 1 ulazi utrka u Miamiju, objavilo je vodstvo F1 na službenoj stranici.

Organizatori utrke u Miamiju i vodstvo F1 potpisali su ugovor na 10 godina, a datum održavanja utke bit će naknadno objavljen.

Vozit će se u blizini stadiona Hard Rock, doma američke nogometne momčadi Miami Dolphins. Staza će biti dugačka 5,41 km sa 19 zavoja, a očekivana maksimalna brzina je oko 320km/h. Promotori se nadaju kako će konfiguracija staze omogućavati puno pretjecanja i akcije na stazi.

Miami će tako postati 11. mjesto u SAD na kojem će se voziti utrke svjetskog prvenstva formule 1. Na Floridi se posljednji put vozilo 1959. godine u Sebringu, a u SAD su se F1 utrke vozile i u Austinu, Indianapolisu, Long Beachu, Riversideu, Watkins Glenu, Las Vegasu, Detroitu, Dallasu i Phoenixu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close